Завершені публічні закупівлі
Відділ освіти Підвисоцької сільської ради Голованівського району Кіровоградської області
ОБҐРУНТУВАННЯ
технічних та якісних характеристик закупівлі товару, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія:
Відділ освіти Підвисоцької сільської ради (далі – Замовник), код за ЄДРПОУ – 43910888, юридична особа, яка забезпечує потреби держави, або територіальної громади
юр. адреса: 26122, Кіровоградська область, Голованівський район, с. Підвисоке, вул. Центральна, буд. 4
Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності):
овочі, фрукти (код за ДК 021:2015-03220000 –9 ( Овочі, фрукти та горіхи )
таблиця №1
Основні технічні вимоги:
ТЕХНІЧНА СПЕЦИФІКАЦІЯ
Найменування товару |
Одиниця виміру |
К- ть |
Технічні, якісні характеристики товару |
Буряк |
кг |
660 |
Сорт перший. Згідно з ДСТУ 7033:2009. Коренеплоди свіжі, цілі, чисті, не зів’ялі, не тріснуті, без пошкоджень, не уражені хворобами, без зайвої зовнішньої вологи, типові для ботанічного сорту за формою і забарвленням. Без ГМО. Вітчизняного виробника |
Капуста |
кг |
1300 |
Капуста качанна. Згідно з ДСТУ 7037:2009. Сорт вищий або перший. Головки свіжі, цілі, здорові, чисті, цілком сформовані, непророслі, типової для ботанічного сорту форми і забарвлення, без пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками. Без ГМО. Вітчизняного виробника. |
Мандарини
|
кг |
100 |
Відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України. Мандарини мають бути свіжі, чисті, не в’ялі, достатньо зрілі, без механічних пошкоджень та без пошкоджень шкідниками та хворобами , без перевищення вмісту хімічних речовин. Забарвлення жовтогарячого кольору. Без ГМО. |
Морква |
кг |
1260 |
Згідно з ДСТУ 7035:2009. Коренеплоди свіжі, цілі, здорові, чисті, не зів'ялі, не тріснуті, не пошкоджені шкідниками, без зайвої зовнішньої вологості, типових для даного сорту форми і забарвлення, з довжиною бадилля не більше 2 см або без бадилля, але без ознак загнивання у ділянці. Допускаються коренеплоди з незначними відхиленнями за формою. Без ГМО. Морква харчова Вітчизняного виробника. |
Цибуля |
кг |
1100 |
Згідно з ДСТУ 3234-95. Сорт вищий або перший. Відбірні цибулини, визрілі, цілі, свіжі, сухі, за формою і забарвленням властиві ботанічному сорту, з добре висушеними верхніми лусочками і висушеною шийкою від 2 до 5 см включно, не пошкоджені сільськогосподарськими шкідниками і хворобами; без механічних пошкоджень. Без ГМО. Вітчизняного виробника. |
Яблука |
кг |
1000 |
Яблука свіжі. Згідно з ДСТУ 8133:2015. Яблука мають бути солодкі, кисло-солодкі на смак, не в’ялі, величина плодів – середня, з гладкою або ребристою поверхнею, свіжі, без хвороб та пошкоджень, зі властивим для яблук запахом, без перевищення вмісту хімічних речовин Без ГМО. Вітчизняного виробника. |
Банани |
кг |
770 |
Відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України. Банани мають бути свіжі, цілі, чисті, з жовтим забарвленням шкірки. М’якоть щільна, шкірка легко від неї відділяється. Довжина середня. Без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічних пошкоджень та пошкоджень шкідниками. Смак і запах без сторонніх домішок. Без ГМО. |
лимони |
кг |
50 |
Відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України. Лимони мають бути свіжі, чисті, не в’ялі, достатньо зрілі, без механічних пошкоджень та без пошкоджень шкідниками та хворобами , без перевищення вмісту хімічних речовин. Забарвлення жовтого кольору. Без ГМО. |
груші |
кг |
100 |
Груші повинні бути свіжими, чистими, стиглими, без ушкоджень, тріщин, не в’ялими, без перевищеного вмісту хімічних речовин, згідно ДСТУ 8326. Плоди повинні бути більші за середній розмір і великі, одномірні. Шкірка щільна, еластична. М’якуш, щільний, соковитий, гармонійного солодкого смаку. Не допускається: підшкірна плямистість, побуріння м’якуша, наявність плодів роздавлених. Вітчизняного виробника |
апельсини |
кг |
440 |
Апельсини (ГОСТ 4427-82 - Апельсини. Технічні умови) Плоди свіжі, чисті, без механічних пошкоджень, без пошкоджень шкідниками і хворобами, з рівно зрізаної у шкірці плодів плодоніжкою. Допускаються плоди з відпало, але не вирваною плодоніжкою. Запах і смак властиві свіжим апельсинів, без стороннього запаху і присмаку. Забарвлення від світло-помаранчевою до помаранчевої. |
Корінь імбиру свіжий |
кг |
40 |
Без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Колір смак та запах властивий даному виду продукту. Товар повинен відповідати вимогам ГОСТ, ДСТУ, діючим на території України. |
часник |
кг |
10 |
Коренеплод свіжий, цілий, здоровий, чистий, не зів'ялий, не тріснутий, не пошкоджений шкідниками, без зайвої зовнішньої вологості, типових для даного сорту форми і забарвлення. Допускаються з незначними відхиленнями за формою. Запах і смак, властиві даному. ботанічному сорту, без стороннього запаху і присмаку. ДСТУ 3233.Вітчизняного виробника |
Корінь селери |
кг |
25 |
Корінь селери. Зовнішній вигляд: округлої і овальної форми з білою м’якоттю і вона зберігає всі свої властивості, навіть, після термообробки. Смак і запах: Без стороннього запаху і присмаку. Допускаються коренеплоди з незначними відхиленнями за формою. Внутрішня будова Коренеплоди свіжі, цілі, здорові, чисті, не зів’ялі, не тріснуті, не пошкоджені шкідниками, без зайвої зовнішньої вологості, типових для даного сорту форми і забарвленням, без бадилля, без ознак загнивання. Без хімікатів.ДСТУ 289 |
огірок |
кг |
50 |
Врожай 2024 року. Зовнішній вигляд: Плоди свіжі, цілі, чисті, здорові, неперезрілі, щільні, типової для ботанічного сорту форми і забарвлення, без механічних пошкоджень і сонячних опіків. Смак та запах властиві даному ботанічному сорту, без стороннього запаху і смаку. Обов’язкова наявність ярликів із зазначенням найменування продукту, виробника, дати виготовлення, терміну придатності, умов зберігання, поживної та енергетичної цінності, посилання на нормативно-технічну документацію у відповідності до супровідних документів на поставку. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Кожна партія товару повинна бути окремо розфасована. Якість - згідно ДСТУ 3247-95. |
помідор |
кг |
50 |
Помідори врожаю 2024 року. Плоди помідорів повинні бути свіжими, не кормових сортів, мають бути вирощені в природних умовах, без перевищення вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічного пошкодження і сонячних опіків. Головки мають бути цілими, здоровими, сухими, чистими, за кольором – червоними, рожевими або жовтими. Смак та запах – без сторонніх домішок. Розмір плодів по діаметру не менш 4 см., з подовженою формою не менше 3 см. Форма плода повинна бути округла, плоска, подовжена, сливовидна і т.д. в залежності від сорту. Товар повинен бути упакований. Без ГМО. Якість - згідно ДСТУ 3246-95. |
Капуста свіжа (врожаю 2024 року) |
кг |
100 |
Капуста качанна. Згідно з ДСТУ 7037:2009. Сорт вищий або перший. Головки свіжі, цілі, здорові, чисті, цілком сформовані, непророслі, типової для ботанічного сорту форми і забарвлення, без пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками. Без ГМО. Вітчизняного виробника. |
Вид процедури закупівлі: відкриті торги у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування».
Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі
300 400,00 грн (з ПДВ), КЕКВ: 2230
Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом потреби обсягу товару згідно поданих заявок закладів освіти. Замовником здійснено розрахунок очікуваної вартості товарів / послуг методом порівняння ринкових цін відповідно до примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, яка затверджена наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18.02.2020 № 275, а також моніторингом динаміки цін на вказаний товар через систему закупівель Prozorro за посланням https://prozorro.gov.ua/.
При цьому розрахунок очікуваної вартості проводився згідно з аналізом цін діючого постачальника товару на дату формування очікуваної вартості предмета закупівлі. До ціни товару включена вартість товару, закупованого постачальником на ринку, послуги з навантаження/розвантаження товару, доставка власним або орендованим автотранспортом до місць Замовника, торгова націнка постачальника та всі визначені законодавством податки та збори.
Обґрунтування технічних характеристик: згідно табл. №1 Термін постачання — з дати укладання Договору про закупівлю по 31.12.2024 р. включно .
Кількісною характеристикою предмета закупівлі є потреба в забезпеченні продуктами харчування закладів, підпорядкованих відділу освіти
Обсяг, необхідний для забезпечення діяльності та власних потреб об’єктів замовника, та враховуючи обсяги використання поточного календарного року, зазначені у Табл. №1на 2024 р.
Вимоги щодо якості: Товар повинен бути виготовленим у відповідності з вимогами ДСТУ, технічних вимог виготовлення згідно з технічною документацією, затвердженою у встановленому порядку
На запропонований товар під час його транспортування, виробництва, тощо повинні застосовуватися заходи із захисту довкілля, передбачені законодавством України.
Нормативно-правові акти, що формують підстави застосування процедури запиту ціни пропозиції:
- Закон України “Про публічні закупівлі” №922-VIII від 25.12.2015 року, в редакції від 19.04.2020 №114-IX в редакції зі змінами до Закону України "Про публічні закупівлі" та інших законодавчих актів України щодо здійснення оборонних та публічних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану» №7163 від 14.03.2022 року, зокрема в частині дії пунктів 37-38 розділу Х “Прикінцеві та перехідні положення” Закону;
2. Постанова Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування».
3. Лист Мінекономіки України «Щодо особливостей здійснення публічних закупівель
на період дії правового режиму воєнного стану та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» № 3323-04_70997-06 від 20.10.2022 року.
Уповноважена особа : Дякова Надія.