Підвисоцька територіальна громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Майже кожен четвертий серед зареєстрованих безробітних на Кіровоградщині – молодь

Дата: 15.12.2023 09:37
Кількість переглядів: 91

 

 

Фото без опису

 

Майже кожен четвертий серед зареєстрованих безробітних на Кіровоградщині – молодь

Цьогоріч послуги філій Кіровоградського обласного центру  зайнятості, управлінь та відділів філій отримували 18,7 тис. громадян, з  яких 5,1 тис. –  молодь віком до 35 років.

Статус безробітного у січні-листопаді цього року мали 4,3 тис. осіб з числа молоді, з них 221 особа отримала статус безробітного у листопаді.

Активними програмами зайнятості охоплено більше 1,8 тис. безробітних осіб, а саме: понад 1,1 тис. осіб було працевлаштовано; до участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено майже 300 молодих людей; професійним навчанням охоплено понад 300 молодих безробітних.

Переважна більшість безробітних з числа молоді, які були охоплені цьогоріч  навчанням,  підвищували за сприяння Державної служби зайнятості свої професійні компетенції на курсах цільового призначення за напрямками: «Монтажник віконних та дверних конструкцій», «Особливості трудових відносин в умовах воєнного стану», «Цивільний захист в сучасних умовах», «Особливості виконання робіт у сільськогосподарській галузі», «Новітні технології в освітньому процесі», «Професійна етика обслуговування споживачів»,  «Особливості обслуговування котельних установок, які працюють на різних видах палива».

До того ж 19 осіб з числа молоді (з них – 17 внутрішньо переміщених осіб та  2 учасника бойових дій), які не зареєстровані в службі зайнятості як безробітні, отримали ваучери. Психологія, комп’ютерні науки, комп’ютерна інженерія, маркетинг, економіка, соціальна робота – професії, за якими навчалася молодь за ваучерами.   

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь