A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підвисоцька територіальна громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Чи може суб’єкт господарювання, виключений з переліку посередників, продовжувати надавати посередницькі послуги з працевлаштування за кордоном в межах діючого зовнішньоекономічного договору?

Дата: 11.12.2023 08:53
Кількість переглядів: 24

 

Фото без опису

 

 

Чи може субєкт господарювання, виключений з переліку посередників, продовжувати надавати посередницькі послуги з працевлаштування за кордоном в межах діючого зовнішньоекономічного договору?

Ні, не може.

Відповідно до Закону України “Про зайнятість населення” (далі – Закон) суб’єкт господарювання має право надавати послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном після його включення до переліку суб’єктів господарювання, що надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном (далі Перелік), та в межах укладених зовнішньоекономічних договорів. Підстави для виключення субєкта господарювання з Переліку визначені у статті 38 Закону.

Виключення субєкта господарювання з Переліку позбавляє його права на надання посередницьких послуг (навіть за наявності діючого зовнішньоекономічного договору).

При цьому зазначимо, що статтею 166-28 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена адміністративна відповідальність за здійснення суб’єктом господарювання діяльності з надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном без включення до Переліку штраф на посадових осіб юридичної особи та фізичних осіб – підприємців від семи тисяч до восьми тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 119 до 136 тисяч грн).

Також слід враховувати, що відповідно до статті 53 Закону у разі провадження суб’єктом господарювання діяльності з надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном без включення до Переліку з такого суб’єкта господарювання стягується штраф у двадцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на момент виявлення порушення (наразі – це 134 тис. грн).

Примітка. Днями (27 листопада 2023 року) на сторінці обласного центру зайнятості у соціальній мережі Facebook був розміщений перший із серії матеріалів, підготовлених до Міжнародного дня боротьби за скасування рабства (відзначається щорічно 2 грудня). У ньому йшла мова про одну з підстав для виключення суб’єкта господарювання з Переліку – встановлення клієнту агентства з працевлаштування статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми. Посилання тут  http://surl.li/npnzt

Інша інформація про діяльність посередників на вебсторінці Міністерства економіки України, посилання тут http://surl.li/npoac

У вас є запитання і вони пов’язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся до обласного центру зайнятості, філій чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування або телефонуйте на гарячу лінію обласного центру зайнятості https://is.gd/MvNvro

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь