Підвисоцька територіальна громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Правильний крок у майбутнє

Дата: 24.11.2023 08:34
Кількість переглядів: 68

 

Фото без опису

 

Правильний крок у майбутнє

Одним із важливих напрямів роботи служби зайнятості є професійна орієнтація. Спеціалісти Новоархангельського відділу Голованівської філії Кіровоградського обласного центру зайнятості постійно проводять інформаційні, консультаційні та масові заходи для учнівської молоді. Практика активної роботи з підростаючим поколінням триває. Минулого тижня (17 листопада 2023 р. ) провідний фахівець з профорієнтації відділу надання соціальних послуг Лариса Екало провела профорієнтаційні уроки для учнів Підвисоцького ліцею ім. Т.Г. Шевченка Підвисоцької сільської ради Голованівського району Кіровоградської області.

Нині гостро стоїть проблема зайнятості молодих людей, особливо тих, котрі закінчили загальноосвітні навчальні заклади. Сьогоднішні зміни ставлять практично в глухий кут молодь, яка тільки вступає в трудове життя і вперше шукає роботу. Отож, дуже важливо, щоб випускник мав чітку професійну спрямованість, був упевнений у потрібності своїх знань.

Привернути увагу молоді до вирішення цих проблем, допомогти правильно та свідомо обрати майбутню професію, вивірити свої наміри з вимогами ринку праці – таку мету ставила перед собою фахівчиня.

Самовизначення майбутнього спеціаліста у будь-якій сфері діяльності потрібно розпочинати ще зі школи. Тому спеціалісти центру зайнятості проводять інформаційні та консультаційні заходи для учнівської молоді.

На запрошення дирекції ліцею фахівчиня з профорієнтації відділу надання соціальних послуг Лариса Екало провела профорієнтаційні уроки для учнів 10-х та 11-х класів Підвисоцького ліцею ім. Т.Г. Шевченка Підвисоцької сільської ради Голованівського району Кіровоградської області. Зустріч з дітьми відбулася в цікавій та теплій атмосфері.

Лариса Екало у доступній формі розповіла школярам про необхідність правильного та усвідомленого вибору професії з урахуванням потреб регіонального ринку праці. Вона ознайомила старшокласників з класифікацією професій за предметом праці, формулою вибору «Хочу, можу, треба». Молодь виявила бажання пройти тестування для професійного самовизначення.

Школярі висловили задоволення щодо оновлених тестових методик та актуальною інформацією про навчальні заклади.

На завершення заходу учні дійшли висновку, що обираючи професію, ми обираємо своє майбутнє та майбутнє нашої неньки України.

20.11.2023 р.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь