A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підвисоцька територіальна громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Навчання осіб, звільнених з військової служби, за ваучером: чи передбачені преференції щодо його отримання?

Дата: 02.06.2023 09:00
Кількість переглядів: 30

 

 

 

Навчання осіб, звільнених з військової служби, за ваучером: чи передбачені преференції щодо його отримання?

 

Насамперед нагадаємо, що однією з категорій громадян, які мають право на отримання ваучера, є особи, звільнені з військової служби після участі у проведенні антитерористичної операції, здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії рф  у Донецькій та Луганській областях, у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією рф проти України. Ваучер для цих осіб надається до досягнення ними встановленого статтею 26 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" пенсійного віку та за умови звернення за ним протягом трьох років з дня звільнення. Це врегульовано пунктом 3 частини 1 статті 30 Закону України “Про зайнятість населення”.

Перелік професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер (далі – Перелік), затверджений наказом Міністерства економіки України від 11 квітня 2023 року № 2040 (набрав чинності 25 травня 2023 року), зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 12 травня 2023 року за № 793/39849.

Перелік стосується всіх категорій громадян, що відповідно до статті 30 вказаного Закону мають право на його отримання. Є тільки одне виключення – виключно вищезазначені особи, звільнені з військової служби, мають право на отримання ваучера для навчання за спеціальностями 051 “Економіка” та 073 “Менеджмент”.

Примітки. Ознайомитись з повним текстом Переліку можна на вебсторінці Державного центру зайнятості https://is.gd/6czbRh

Цей матеріал є черговим з низки запитань-відповідей щодо отримання ваучерів на навчання. Попередній матеріал був розміщений на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі  Facebook  29 травня 2023 року. https://is.gd/eXfdn1

Є бажання за сприяння Державної служби зайнятості навчатися за ваучером? Звертайтеся, контакти тут http://surl.li/eghis  Пишіть у Telegram t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь