A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підвисоцька територіальна громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Які зміни відбулись у законодавстві з питань діяльності посередників у працевлаштуванні за кордоном?

Дата: 03.05.2023 09:26
Кількість переглядів: 43

 

Фото без опису

 

Які зміни відбулись у законодавстві з питань діяльності посередників у працевлаштуванні за кордоном?

          Нагадаємо, що 17 квітня 2023 року на нашій сторінці під рубрикою #Правовий_порадник_посередника було розміщено матеріал про зміни у законодавстві з питань працевлаштування за кордоном. Ці зміни відбулися внаслідок прийняття парламентом Закону України від 20 березня 2023 року № 2982-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав трудових мігрантів та боротьби з шахрайством у працевлаштуванні за кордоном” (набере чинності 14 жовтня 2023 року).    Як було зазначено, вказаний Закон має два головних спрямування – посилення захисту прав трудових мігрантів та заміна системи ліцензування посередництва у працевлаштуванні за кордоном на оновлене ведення переліку субєктів господарювання, що надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном. Щодо другого питання інформуємо про наступне.

          Чинне законодавство передбачає, що діяльність субєктів господарювання з посередництва у працевлаштуванні за кордоном підлягає ліцензуванню (органом ліцензування є Міністерство економіки України). На період воєнного стану нові суб’єкти господарювання розпочинають таку діяльність на підставі декларації, що подається до Мінекономіки.

          Змінами, внесеними до Закону України Про ліцензування видів господарської діяльності, з переліку ліцензованих видів діяльності вказане посередництво виключається. Але зазначене не призведе до безконтрольного провадження такого суспільно значущого виду діяльності. З існуючої системи ведення переліку 3-х видів діяльності (посередництво у працевлаштуванні за кордоном, трудовий лізинг та посередництво у працевлаштуванні в Україні) посередництво за кордоном відокремлюється. Такий перелік буде окремо вестися Мінекономіки. Включення до цього переліку буде здійснюватися на підставі поданої до Мінекономіки декларації про провадження господарської діяльності у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

          Примітка. З чинним переліком субєктів господарювання можна ознайомитись на вебсторінці Державного центру зайнятості https://is.gd/Wjoqx7

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь