A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підвисоцька територіальна громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Чи може заклад освіти відмовити безробітному у проходженні професійного навчання?

Дата: 27.04.2023 09:09
Кількість переглядів: 39

 

 

Чи може заклад освіти відмовити безробітному у проходженні професійного навчання?

Так, може.

На початку нагадаємо, що відповідно до пункту 8 Порядку професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2023 року № 264, зареєстрований безробітний здійснює вибір місця навчання із переліку закладів освіти для організації професійного навчання зареєстрованих безробітних.

Філія обласного центру зайнятості узгоджує із вибраним безробітним закладом освіти можливість прийому його на навчання, дату початку навчання та інформує безробітного про готовність закладу освіти прийняти його на навчання.

У разі відмови закладу освіти прийняти безробітного на навчання філія інформує про це безробітного та пропонує вибрати інший заклад освіти з переліку закладів освіти чи переліку закладів освіти Державної служби зайнятості.

У разі відмови закладів освіти, які внесено до переліку закладів освіти, прийняти безробітного на навчання або відсутності в переліку закладів освіти таких, які здійснюють професійне навчання за вибраною безробітним професією, програмою підвищення кваліфікації, він вибирає заклад освіти із зведеного переліку закладів освіти для організації професійного навчання зареєстрованих безробітних, сформованого Державним центром зайнятості відповідно до Порядку відбору закладів освіти для організації професійного навчання зареєстрованих безробітних та (або) їх проживання в період навчання.

Примітка. Наведений матеріал є черговим із серії запитань-відповідей щодо застосування норм порядку профпідготовки. Перший матеріал був розміщений на сторінці 30 березня 2023 року, попередній - 20.квітня 2023 року.

Зведений перелік закладів освіти для організації професійного навчання зареєстрованих безробітних на вебсторінці Державного центру зайнятості за посиланням http://surl.li/gefnl

Є бажання навчатися? Звертайтеся до фахівців філій обласного центру зайнятості/їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування. Контакти тут https://is.gd/20aDFB  Ми є у Telegram t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь