Оголошенні публічні закупівлі
Відділ освіти Підвисоцької сільської ради Голованівського району Кіровоградської області
ОБҐРУНТУВАННЯ
технічних та якісних характеристик закупівлі товару, очікуваної вартості предмета закупівлі
(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія:
Відділ освіти Підвисоцької сільської ради (далі – Замовник), код за ЄДРПОУ – 43910888, юридична особа, яка забезпечує потреби громади, або територіальної громади
юр. адреса: 26122, Кіровоградська область, Голованівський район, с. Підвисоке, вул. Центральна, буд. 4
Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності):
ДК 021:2015 - 15610000-7 - Продукція борошномельно-круп’яної промисловості (борошно, крупи)
Табл. №1.
№ з/п |
Деталізований CPV код (у т.ч. для лотів) та його назва |
назва предмету закупівлі |
Кількість, в кг |
1 |
ДК 021:2015: 15612100-2 — Борошно пшеничне |
Борошно |
400 |
2 |
ДК 021:2015: 15610000-7 – продукція борошномельно-круп’яної промисловості |
Гречка біла |
400 |
3 |
ДК 021:2015: 15610000-7 - продукція борошномельно-круп’яної промисловості |
Гречка жарена |
500 |
4 |
ДК 021:2015: 15610000-7 - продукція борошномельно-круп’яної промисловості |
Горох колотий |
220 |
5 |
ДК 021:2015: 15610000-7 - продукція борошномельно-круп’яної промисловості |
Крупа кукурудзяна |
45 |
6 |
ДК 021:2015: 15610000- 7 - продукція борошномельно-круп’яної промисловості |
Крупа манна |
100 |
7 |
ДК 021:2015: 15610000-7 - продукція борошномельно-круп’яної промисловості |
Крупа перлова |
125 |
8 |
ДК 021:2015: 15613000-8 — Продукція із зерна зернових культур |
Крупа пшенична |
600 |
9 |
ДК 021:2015: 15613000-8 — Продукція із зерна зернових культур |
Крупа ячмінна |
200 |
10 |
ДК 021:2015: 15613000-8 — Продукція із зерна зернових культур |
пшоно |
150 |
11 |
ДК 021:2015: 15617000-5 -рис оброблений |
рис |
500 |
12 |
ДК 021:2015: 15613313-5 -мюслі, або подібна продукція |
вівсяна |
45 |
13 |
ДК 021:2015: 15610000-7 - продукція борошномельно-круп’яної промисловості |
булгур |
180 |
14 |
ДК 021:2015: 15610000-7 - продукція борошномельно-круп’яної промисловості |
Кус-кус |
180 |
15 |
ДК 021:2015: 15610000-7 - продукція борошномельно-круп’яної промисловості |
сочевиця |
180 |
Вид процедури закупівлі: відкриті торги у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування».
Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:
192 060,00 грн. (з ПДВ)
Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом споживання (річного та місячного) обсягу товару за календарний рік (бюджетний період) 2022 року. Замовником здійснено розрахунок очікуваної вартості товарів / послуг методом порівняння ринкових цін відповідно до примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, яка затверджена наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18.02.2020 № 275, а також моніторингом динаміки цін на вказаний товар через систему закупівель Prozorro за посланням https://prozorro.gov.ua/.
При цьому розрахунок очікуваної вартості проводився згідно з аналізом цін діючого постачальника товару на дату формування очікуваної вартості предмета закупівлі. До ціни товару включена вартість товару, закупованого постачальником на ринку, послуги з навантаження/розвантаження товару, доставка власним або орендованим автотранспортом до місць Замовника, торгова націнка постачальника та всі визначені законодавством податки та збори.
Нормативно-правове регулювання. ДСТУ 46.004-99 «Борошно пшеничне», ДСТУ «4965:2008 Рис. Технічні умови», ДСТУ 1055:2006 «Крупи, що швидко розварюються. Технічні умови», та вимогам Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
Обґрунтування технічних характеристик. Термін постачання — з дати укладання Договору про закупівлю по 31.12.2023 р. включно.
Кількісною характеристикою предмета закупівлі є обсяг споживання товару. За одиницю виміру кількості товару приймається кг.
Обсяг, необхідний для забезпечення діяльності та власних потреб об’єктів замовника, та враховуючи обсяги споживання переднього та поточного календарного року, зазначені у Табл. №1 на 2023 р.
Обґрунтування якісних характеристик.
№ зп |
Найменування |
Од. вим. |
Кількість |
Технічна характеристика Товару |
1 |
Борошно вищого гатунку пшеничне (фасоване) |
Кг. |
400 |
Борошно пшеничне вищого ґатунку, зі смаком і запахом, характерним борошну, без комків, затхлості, плісняви та інших сторонніх запахів, не заражене шкідниками, колір білий. Пакування повинно бути цілим, без ушкоджень. Товар має бути в упаковці підприємства-виробника, яка не повинна бути деформованою або пошкодженою. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України обов’язкова. Фасування 1- 3кг. |
2 |
Рис фасований (0.7 кг.,0.8кг, 1.0кг) |
кг |
500 |
Рис вищого гатунку, шліфований, фасований. Колір - білий з різними відтінками. Повинен бути не зіпрілий та без теплового пошкодження під час сушіння, мати нормальний запах, властивий здоровому зерну (без затхлого, солодового, пліснявого та інших сторонніх запахів). Смак - властивий рисової крупі без сторонніх присмаків, не кислий, не гіркий. Не заражений шкідниками. Товар має бути в упаковці підприємства-виробника, яка не повинна бути деформованою або пошкодженою. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України обов’язкова. Фасування по0.7кг., |
3 |
перлова (0.7кг.,0,8 кг. або 1 кг.) |
Кг. |
125 |
Крупа перлова вищого ґатунку, зі смаком і запахом, характерним перловій крупі, без домішок, затхлості, плісняви, та інших сторонніх запахів, не заражена шкідниками. Товар має бути в упаковці підприємства-виробника, яка не повинна бути деформованою або пошкодженою. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України обов’язкова. Фасування по 0.7кг,0,8 кг або 1кг. |
4 |
Горох (0.7кг,0,8 кг або 1 кг.) |
Кг. |
220 |
Горох колотий вищого ґатунку. Колір від жовтого до зеленого. Чистий без різних домішок, без затхлого, пліснявого та інших запахів. Смак притаманний гороху, без сторонніх присмаків. Товар має бути в упаковці підприємства-виробника, яка не повинна бути деформованою або пошкодженою. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України обов’язкова. Фасування по0.7кг, |
5 |
Пшенична (0.7, 0,8кг. або 1 кг.) |
Кг. |
600 |
Крупа пшенична вищого гатунку – часточки подрібненого зерна пшениці мають бути повністю відокремлені від плодових і насінневих оболонок, сіровато-білуватого або жовтого кольору, зі смаком і запахом, характерними пшеничній крупі, без затхлості, плісняви та інших сторонніх запахів. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України обов’язкова. Товар має бути в упаковці підприємства-виробника, яка не повинна бути деформованою або пошкодженою. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України обов’язкова. Фасування по 0.7кг, 0,8 кг або 1кг. |
6 |
Гречка(біла) (0.7кг,0,8 кг. або 1 кг.) |
Кг |
400 |
Крупа гречана вищого ґатунку – має бути чистою, без сторонніх домішок, зернистою, ядра – цілі, відділені від жорстких плодових оболонок, нежарена. Смак і запах, характерний гречаній крупі, без затхлості, плісняви та інших сторонніх запахів. Товар має бути в упаковці підприємства-виробника, яка не повинна бути деформованою або пошкодженою. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України обов’язкова. Фасування по 0.7кг, |
7 |
Пшоно (0.7кг, 0,8 кг або |
Кг |
150 |
Пшоно шліфоване вищого ґатунку – повинно мати жовтий колір різних відтінків, притаманний пшону смак та запах, бути чистим, сухим, без затхлості, плісняви та інших сторонніх запахів. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України обов’язкова. Товар має бути в упаковці підприємства-виробника, яка не повинна бути деформованою або пошкодженою. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України обов’язкова. Фасування по 0.7кг, |
8 |
Гречка жарена (0.7, 0,8 кг або |
Кг |
500 |
Крупа гречана (жарена) вищого гатунку – має бути чистою, без сторонніх домішок, зернистою, ядра – цілі, відділені від жорстких плодових оболонок (жарені) без затхлості, плісняви та інших сторонніх запахів. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України обов’язкова. Товар має бути в упаковці підприємства-виробника, яка не повинна бути деформованою або пошкодженою. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України обов’язкова. Фасування по 0.7кг, 0,8 кг або 1кг. |
9 |
Ячмінна (0.7кг, 0,8 кг або |
Кг |
200 |
Крупа ячмінна вищого ґатунку, зі смаком і запахом, характерним ячнній крупі, без домішок, затхлості, плісняви, та інших сторонніх запахів, не заражена шкідниками. Товар має бути в упаковці підприємства-виробника, яка не повинна бути деформованою або пошкодженою. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України обов’язкова. Фасування по 0.7кг, 0,8 кг або 1кг. |
10 |
Кукурудзяна (0.7кг, 0,8 кг або
|
кг |
45 |
Запах – властивий кукурудзяній крупі без цвілого, затхлого та інших сторонніх запахів. Дрібного помолу. Смак – властивий кукурудзяній крупі без сторонніх присмаків. Не дозволяється зараженість та забрудненість шкідниками. Товар має бути в упаковці підприємства-виробника, яка не повинна бути деформованою або пошкодженою. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України обов’язкова. Фасування по 0.7кг, 0,8 кг або 1кг. |
11 |
Манна (0.7кг, 0,8 кг або |
кг |
100 |
Крупа повинна бути без стороннього запаху, чиста, суха, без затхлості та плісняви Товар має бути в упаковці підприємства-виробника, яка не повинна бути деформованою або пошкодженою. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України обов’язкова. Фасування по 0.7кг, 0,8 кг або 1кг. |
12 |
Вівсяні пластівці (0,5 кг або |
кг |
45 |
Вівсяні пластівці ДСТУ 7698:2015, першого ґатунку, - Колір та смак відповідно вівсяним пластівцям, без стороннього смаку та запаху. - Бути чистими, сухими, без затхлості та плісняви. - Належне фасування, яке відповідає характеру товару і захищає від пошкоджень під час транспортування (доставки). Запакована в споживчу тару пакети. - На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. - Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. - Термін придатності товару на момент постачання повинен бути не менше 80% загального терміну придатності даного товару. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України обов’язкова. Фасування по 0.7кг, 0,8 кг або 1кг. |
13 |
Булгур (0,4 кг або |
кг |
180 |
Крупа пшенична (Булгур) (Згідно ДСТУ 7699:2015 "Крупи пшеничні. Технічні умови" або ГОСТу 9294-007 Булгур являє собою висушену та подріблену пшеницю. Запах та смак характерний пшеничній крупі,без затхлості, плісняви та інших сторонніх запахів, нормальний колір. Не заражена шкідниками, без смітних домішок. Товар має бути в упаковці підприємства-виробника, яка не повинна бути деформованою або пошкодженою. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України обов’язкова. Фасування по 0.7кг, 0,8 кг або 1кг. |
14 |
Кус-кус (0,4 кг або |
кг |
180 |
Крупа Кус-кус повинна відповідати нормам ДСТУ. Притаманний крупі смак та запах, без запаху плісняви, затхлості, без кислуватого, гіркуватого інших сторонніх присмаків. Зараженість і забрудненість шкідниками хлібних запасів не допускається. Обов’язкове маркування товару на упаковці. Обов'язкова наявність документів що підтверджують якість та безпечність продукції. Товар має бути в упаковці підприємства-виробника, яка не повинна бути деформованою або пошкодженою. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України обов’язкова. Фасування по 0.7кг, 0,8 кг або 1кг. |
15 |
Сочевиця (0.4 кгабо |
кг |
180 |
двостулкові боби з одним гніздом, сплющені, лінзоподібні; забарвлення – від рожевого до червоного. Повинна бути не пошкоджена шкідниками та хворобами. Без затхлого, пліснявого та інших сторонніх запахів. Смак без сторонніх присмаків, не кислий, не гіркий, фасування у пакетах Товар має бути в упаковці підприємства-виробника, яка не повинна бути деформованою або пошкодженою. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України обов’язкова |
На запропонований товар під час його транспортування, виробництва, тощо повинні застосовуватися заходи із захисту довкілля, передбачені законодавством України.
Нормативно-правові акти, що формують підстави застосування процедури відкритих торгів з особливостями:
- Закон України “Про публічні закупівлі” №922-VIII від 25.12.2015 року, в редакції від 19.04.2020 №114-IX в редакції зі змінами до Закону України "Про публічні закупівлі" та інших законодавчих актів України щодо здійснення оборонних та публічних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану» №7163 від 14.03.2022 року, зокрема в частині дії пунктів 37-38 розділу Х “Прикінцеві та перехідні положення” Закону;
2. Постанова Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування».
3. Лист Мінекономіки України «Щодо особливостей здійснення публічних закупівель
на період дії правового режиму воєнного стану та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» № 3323-04_70997-06 від 20.10.2022 року.
Уповноважена особа : Дякова Надія