A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підвисоцька територіальна громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Овочі, фрукти та горіхи (Овочі, фрукти )

Дата: 01.02.2023 09:15
Кількість переглядів: 143

Відділ освіти Підвисоцької сільської ради Голованівського району Кіровоградської області

Фото без опису

 

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі товару, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

 

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія:

Відділ освіти Підвисоцької сільської ради (далі – Замовник), код за ЄДРПОУ – 43910888, юридична особа, яка забезпечує потреби держави, або територіальної громади

юр. адреса: 26122, Кіровоградська область, Голованівський район, с. Підвисоке, вул. Центральна, буд. 4

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності):

ДК 021:2015, код 03220000-9 - Овочі, фрукти та горіхи (Овочі, фрукти )

Табл. №1.

№ з/п

Найменування  товару

Одиниця виміру

Кількість

1

морква

             кг

1200

2

цибуля

кг

1000

3

буряк

кг

1000

4

капуста

кг

1500

5

мандарини

кг

200

6

апельсини

кг

300

7

банани

кг

500

8

імбир

кг

50

9

лимон

кг

100

10

яблука

кг

500

11

часник

кг

50

12

селера

кг

50

13

груші

кг

400

 

Вид процедури закупівлі: відкриті торги у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування».

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 251 300,00 грн (з ПДВ)

Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом споживання (річного та місячного) обсягу товару за календарний рік (бюджетний період) 2022 року. Замовником здійснено розрахунок очікуваної вартості товарів / послуг методом порівняння ринкових цін відповідно до примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, яка затверджена наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18.02.2020 № 275, а також моніторингом динаміки цін на вказаний товар через систему закупівель Prozorro за посланням https://prozorro.gov.ua/.

При цьому розрахунок очікуваної вартості проводився згідно з аналізом цін діючого постачальника товару на дату формування очікуваної вартості предмета закупівлі. До ціни товару включена вартість товару, закупованого постачальником на ринку, послуги з навантаження/розвантаження товару, доставка власним або орендованим автотранспортом до місць Замовника, торгова націнка постачальника та всі визначені законодавством податки та збори.

Нормативно-правове регулювання: овочі, фрукти мають відповідати вимогам Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Обґрунтування технічних характеристик. Термін постачання — з дати укладання Договору про закупівлю  по 31.12.2023 р. включно.

Кількісною характеристикою предмета закупівлі є обсяг споживання товару. За одиницю виміру кількості товару приймається кг.

Обсяг, необхідний для забезпечення діяльності та власних потреб об’єктів замовника, та враховуючи обсяги споживання переднього та поточного календарного року, зазначені у Табл. №1 на 2023 р.

Обґрунтування якісних характеристик.

Найменування товару

Одиниця виміру

К- ть

Технічні, якісні характеристики товару

Буряк

кг

1000 

Сорт перший. Згідно з ДСТУ 7033:2009.

Коренеплоди свіжі, цілі, чисті, не зів’ялі, не тріснуті, без пошкоджень, не уражені хворобами, без зайвої зовнішньої вологи, типові для ботанічного сорту за формою і забарвленням. Без ГМО. Вітчизняного виробника

Капуста

кг

1500

Капуста качанна. Згідно з ДСТУ 7037:2009.

Сорт вищий або перший.

Головки свіжі, цілі, здорові, чисті, цілком сформовані, непророслі, типової для ботанічного сорту форми і забарвлення, без пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками. Без ГМО. Вітчизняного виробника.

Мандарини

 

кг

     200

Відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України.

Мандарини мають бути свіжі, чисті, не в’ялі, достатньо зрілі, без механічних пошкоджень та без пошкоджень шкідниками та хворобами , без перевищення вмісту хімічних речовин. Забарвлення  жовтогарячого кольору. Без ГМО.

Морква

кг

1200 

Згідно з ДСТУ 7035:2009.

Коренеплоди свіжі, цілі, здорові, чисті, не зів'ялі, не тріснуті, не пошкоджені шкідниками, без зайвої зовнішньої вологості, типових для даного сорту форми і забарвлення, з довжиною бадилля не більше 2 см або без бадилля, але без ознак загнивання у ділянці. Допускаються коренеплоди з незначними відхиленнями за формою. Без ГМО.

Морква харчова   Вітчизняного виробника.

Цибуля

кг

  1000

Згідно з ДСТУ 3234-95.

Сорт вищий або перший.

Відбірні цибулини, визрілі, цілі, свіжі, сухі, за формою і забарвленням властиві ботанічному сорту, з добре висушеними верхніми лусочками і висушеною шийкою від 2 до 5 см включно, не пошкоджені сільськогосподарськими шкідниками і хворобами; без механічних пошкоджень. Без ГМО. Вітчизняного виробника.

Яблука

кг

 500

Яблука свіжі. Згідно з ДСТУ 8133:2015.

Яблука  мають бути солодкі, кисло-солодкі на смак,  не в’ялі, величина плодів – середня, з гладкою або ребристою поверхнею, свіжі, без хвороб та пошкоджень, зі властивим для яблук запахом, без перевищення вмісту хімічних речовин Без ГМО. Вітчизняного виробника.

Банани

кг

  500   

Відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України.

Банани мають бути свіжі, цілі, чисті, з жовтим забарвленням шкірки. М’якоть щільна, шкірка легко від неї відділяється. Довжина середня.  Без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічних пошкоджень та пошкоджень шкідниками. Смак і запах без сторонніх домішок. Без ГМО.

лимони

кг

100

Відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України.

Лимони мають бути свіжі, чисті, не в’ялі, достатньо зрілі, без механічних пошкоджень та без пошкоджень шкідниками та хворобами , без перевищення вмісту хімічних речовин. Забарвлення  жовтого кольору. Без ГМО.

груші

кг

400

Груші повинні бути свіжими, чистими, стиглими, без ушкоджень, тріщин, не в’ялими, без перевищеного вмісту хімічних речовин. Плоди повинні бути більші за середній розмір і великі, одномірні. Шкірка щільна, еластична. М’якуш, щільний, соковитий, гармонійного солодкого смаку. Не допускається: підшкірна плямистість, побуріння м’якуша, наявність плодів роздавлених. Вітчизняного виробника

апельсини

кг

   300

Апельсини (ГОСТ 4427-82 - Апельсини. Технічні умови) Плоди свіжі, чисті, без механічних пошкоджень, без пошкоджень шкідниками і хворобами, з рівно зрізаної у шкірці плодів плодоніжкою. Допускаються плоди з відпало, але не вирваною плодоніжкою. Запах і смак властиві свіжим апельсинів, без стороннього запаху і присмаку. Забарвлення від світло-помаранчевою до помаранчевої.

 Корінь імбиру

свіжий

кг

50

Без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Колір смак та запах властивий даному виду продукту. Товар повинен відповідати вимогам ГОСТ, ДСТУ, діючим на території України. Врожаю 2022-2023 року.

часник

кг

50

Коренеплод свіжий, цілий, здоровий, чистий, не зів'ялий, не тріснутий, не пошкоджений шкідниками, без зайвої зовнішньої вологості, типових для даного сорту форми і забарвлення. Допускаються з незначними відхиленнями за формою. Запах і смак, властиві даному.  ботанічному сорту, без стороннього запаху і присмаку. Вітчизняного виробника

 

Корінь селери

 

50

Корінь селери. Зовнішній вигляд: округлої і овальної форми з білою м’якоттю і вона зберігає всі свої властивості, навіть, після термообробки. Смак і запах: Без стороннього запаху і присмаку. Допускаються коренеплоди з незначними відхиленнями за формою. Внутрішня будова Коренеплоди свіжі, цілі, здорові, чисті, не зів’ялі, не тріснуті, не пошкоджені шкідниками, без зайвої зовнішньої вологості, типових для даного сорту форми і забарвленням, без бадилля, без ознак загнивання. Без хімікатів.

 

 

Плоди повинні бути цілі, свіжі, здорові, чисті, без механічних пошкоджень, без гнилі, дозрілі,не в'ялі, не уражені шкідниками. Товар має бути розфасований та упакований такими способами, які забезпечують збереження споживчих властивостей і безпечність продуктів під час зберігання, транспортування та реалізації, а також унеможливлюють їх фальсифікацію. Для пакування використовують допоміжні засоби і матеріали для виробництва та обігу, які допускаються до контакту з продуктами харчування і використанню у відповідній промисловості. Пакувальні матеріали та оболонки повинні забезпечувати якість товару під час зберігання, транспортування та реалізації протягом встановленого строку придатності продуктів при дотриманні визначених режимів. При перепакування товару повинні забезпечуватися умови зберігання, які встановлені виробником. Кожне пакування повинно містити інформацію, нанесену державною мовою будь-яким способом, для забезпечення чіткого читання у доступній для сприйняття  формі.  На упаковці (тарі) обов’язково повинно бути вказано дату виготовлення товару.

На запропонований товар під час його транспортування, виробництва, тощо повинні застосовуватися заходи із захисту довкілля, передбачені законодавством України

 

Нормативно-правові акти, що формують підстави застосування процедури відкритих торгів з особливостями:

  1. Закон України “Про публічні закупівлі” №922-VIII від 25.12.2015 року, в редакції від 19.04.2020 №114-IX в редакції зі змінами до Закону України "Про публічні закупівлі" та інших законодавчих актів України щодо здійснення оборонних та публічних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану» №7163 від 14.03.2022 року, зокрема в частині дії пунктів 37-38 розділу Х “Прикінцеві та перехідні положення” Закону;

2. Постанова Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування».

3. Лист Мінекономіки України «Щодо особливостей здійснення публічних закупівель

на період дії правового режиму воєнного стану та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» № 3323-04_70997-06 від 20.10.2022 року.

 

 

Уповноважена особа : Дякова Надія

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь