A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підвисоцька територіальна громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Оброблені фрукти та овочі (томатна паста, квасоля консервована, родзинки без кісточки, горошок морожений, суміш компотна морожена, сухофрукти, чорнослив, огірки квашені, помідори квашені, квашена капуста, повидло)

Дата: 01.02.2023 09:06
Кількість переглядів: 236

Відділ освіти Підвисоцької сільської ради Голованівського району Кіровоградської області

 

 

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі товару, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

 

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія:

Відділ освіти Підвисоцької сільської ради Голованівського району Кіровоградської області  (далі – Замовник), код за ЄДРПОУ – 43910888, юридична особа, яка забезпечує потреби держави, або територіальної громади

юр. адреса: 26122, Кіровоградська область, Голованівський район, с. Підвисоке, вул. Центральна, буд. 4

 із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності):

ДК 021:2015, код 15330000-0 Оброблені фрукти та овочі (томатна паста, квасоля консервована, родзинки без кісточки, горошок морожений, суміш компотна морожена, сухофрукти, чорнослив, огірки квашені, помідори квашені, квашена капуста, повидло)

Табл. №1.

з/п

Деталізований CPV код (у т.ч. для лотів) та його назва

Асортиментна позиція предмету закупівлі

Кількість, в кг

 

                                        Лот №1

 

 

1

ДК 021:2015: 15331425-2 — Томатне пюре

Томатна паста     0,520 (кг) (скло)

255

2

ДК 021:2015:15331131-4 -квасоля консервована

Квасоля консервована  0,510 (кг) (скло)

104

3

ДК 021:2015: 15331132-1— Оброблений горох

Горошок морожений (фасований по 2,5 кг)

200

4

ДК 021:2015: 15331132-1— Оброблені фрукти

Суміш компотна морожена

250

5

ДК 021:2015: 15332419-4 — Родзинки без кісточок

Родзинки, без кісточки

10

 

                                              Лот №2

 

 

6

ДК 021:2015: 15332410-1 — Сухофрукти

Сухофрукти (сушка)

200

7

 ДК 021:2015: 15332100-4 — Оброблені фрукти

Чорнослив

40

8

ДК 021:2015: 15331460-9 — Овочеві консерви

огірки квашені

400

9

ДК 021:2015: 15331460-9 — Овочеві консерви

помідори квашені

400

10

ДК 021:2015: 15331461-6 — Консервована квашена капуста

Квашена капуста

500

11

ДК 021:2015: 15332290-3- джеми

повидло

50

 

 

Вид процедури закупівлі: відкриті торги у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування».

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Лот №1 – 76 750,00 грн.( з ПДВ), Лот №2 – 116 500,00 грн. (з ПДВ)

Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом споживання (річного та місячного) обсягу товару за календарний рік (бюджетний період) 2022 року. Замовником здійснено розрахунок очікуваної вартості товарів / послуг методом порівняння ринкових цін відповідно до примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, яка затверджена наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18.02.2020 № 275, а також моніторингом динаміки цін на вказаний товар через систему закупівель Prozorro за посланням https://prozorro.gov.ua/.

При цьому розрахунок очікуваної вартості проводився згідно з аналізом цін діючого постачальника товару на дату формування очікуваної вартості предмета закупівлі. До ціни товару включена вартість товару, закупованого постачальником на ринку, послуги з навантаження/розвантаження товару, доставка власним або орендованим автотранспортом до місць Замовника, торгова націнка постачальника та всі визначені законодавством податки та збори.

Харчові продукти мають відповідати вимогам Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Обґрунтування технічних характеристик. Термін постачання — з дати укладання Договору про закупівлю  по 31.12.2023 р. включно.

Кількісною характеристикою предмета закупівлі є обсяг споживання товару. За одиницю виміру кількості товару приймається кг.

Обсяг, необхідний для забезпечення діяльності та власних потреб об’єктів замовника, та враховуючи обсяги споживання переднього та поточного календарного року, зазначені у Табл. №1 на 2023 р.

Вимоги щодо якості:

Фармакологічна індиферентність у використовуваній концентрації; відсутність загальнотоксичної та місцевоподразливої дії; широкий антимікробний спектр; відсутність хімічної взаємодії з компонентами ЛП; стійкість при зберіганні.

Технологія попередньої обробки та переробки продукції має враховувати фізико-хімічні властивості об'єктів переробки та який кінцевий продукт виготовляється.

Якість консервованої продукції залежить від якості сировини (ботанічного і товарного сорту, ступеня стиглості, однорідності), якості спецій та всіх складових рецептури; якості підготовки сировини та всіх складових рецептури (миття, очищення, різання, подрібнення, теплова обробка та інші за технологічним процесом роботи); наявності відповідного обладнання, тари та їх підготовки; дотримання технології обробки, переробки, закупорювання; режиму зберігання консервованої продукції. Вказані вимоги повинні бути дотримані при виробництві товарів.

 

Назва товару

Технічні вимоги

1

Томатна паста

Томатна паста повинна бути виготовлена зі стиглих томатів. Колір - червоний, яскраво виражений, рівномірний по всій масі. Масова частка розчинних сухих речовин повинна бути не менше 25%. Зовнішній вигляд та консистенція - однорідна концентрована маса, мазка консистенція, без темних включень, залишків шкірки, насіння та інших грубих частинок плодів. Смак та запах - властиві концентрованої томатної масі, без гіркоти, пригару та інших сторонніх присмаку та запаху. Фасування-скляна банка, 0,510 кг. Якість товару повинна відповідати діючим на території України ДСТУ. На кожній банці повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства - виробника, вага, нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання.

2

Квасоля консервована

Консерви виготовленні зі свіжих сортів квасолі, фасовані в банки, залиті розчином цукру та повареної солі, герметично закупорені та стерилізовані. Смак – слабо кислий, помірно солоний. Запах – приємний, без сторонніх присмаку та запаху. Заливка – практично прозора з жовтуватим відтінком. Розфасовані у скляні банки 0,5 л з обов’язковим маркуванням: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства - виробника, вага нетто, склад продукту, дата виготовлення, дані про харчову та енергетичну цінність, термін придатності та умови зберігання, відповідність товару, вимогам діючого санітарного законодавства України, без вмісту ГМО

 

3

Сухофрукти (сушка)

Суміш сухофруктів відповідного кольору, без сторонніх домішок, добре висушені, відповідного запаху, призначені для приготування компотів. Сорт не нижче першого. Якість товару повинна відповідати діючим ДСТУ.  Товар повинен бути запакований у спеціальні фасувальні мішки.

4

Родзинки без кісточок

Родзинки мають бути відповідного кольору, без сторонніх домішок, добре висушені, відповідного запаху. Родзинки повинні мати вигляд маси ягід з винограду одного виду, сипучі, без грудкування, без плодоніжок та кісточок, без плісняви, сторонніх присмаків та запахів. Смак солодкий, або солодко-кислий. Якість товару повинна відповідати діючим на території України ДСТУ. Товар повинен бути запакований у спеціальні фасувальні мішки.

5

Чорнослив

В’ялений, без кісточок. Плоди повинні бути сухими, без зайвих домішок, ознак спиртового бродіння, цвілі та ушкоджень шкідниками. Без сторонніх присмаків та запахів.  Фасування в поліпропіленові мішки або картонні ящики з етикеткою . Тара чиста неушкоджена з обов’язковим маркуванням. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Якість повинна відповідати діючим стандартам та технічним умовам в Україні .

6

Суміш компотна морожена

Суміш компотна - зовнішній вигляд фруктів цілі без домішок оболонок зерна та кормового гороху коричневого кольору. Смак і запах: натуральні, властиві зеленому горошку, без стороннього запаху та присмаку. Колір зерна: зелений, світло-зелений або оливковий, однорідний. Продукція не повинна містити небезпечні для організму речовини, в т.ч. штучні барвники, консерванти, ароматизатори. Розморожування та повторне заморожування під час зберігання не припустимо. Без ГМО. Якість товару повинна відповідати діючим на території України ДСТУ. На кожній упаковкі повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства - виробника, вага, нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання.

7

Огірки квашені

Зовнішній вигляд - огірки цілі, відповідні даному сорту, не м’яті, не зморщені, без механічних пошкоджень. Сторонні домішки не дозволяються. Консистенція – огірки міцні, м’якоть щільна, повністю просочена розсолом, хрустка. Смак та запах – властиві для квашеного продукту, солонувато-кислуватий смак з ароматом та присмаком прянощів, без сторонніх присмаку та запаху. Колір зеленувато-оливковий, різних відтінків, без плям та опіків. Якість розсолу – мутнуватий, приємного аромату, солонувато-кислуватого смаку, більш гострого, ніж у огірків. Продукти квашені повинні бути не прокислими, з приємних смаком та запахом. Згідно мікробіологічних показників готові квашені огірки не повинні мати видимих ознак псування (плісняви, гниття). Без ГМО (має бути зазначено на пакуванні). Фасування - закриті харчові пластикові відра. Якість товару повинна відповідати діючим на території України ДСТУ.  На кожній тарі повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства - виробника, вага, нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання.

8

Помідори квашені

зовнішній вигляд (томати червоні) – томати однорідні по ступеню зрілості, за розміром, цілі, різноманітної форми, без плодоніжок. Консистенція томатів – плоди цілі, м’якоть плода м’яка, яка не розлізається; просочена розсолом. Смак та запах – характерний для квашених томатів кислувато-солонуватий смак з ароматом та присмаком прянощів, без стороннього присмаку та запаху. Колір – близький по окрасці до свіжих томатів, відповідного ступеню зрілості плодів. Сторонні домішки – не допускаються. Без ГМО (має бути зазначено на пакуванні) . Фасування - закриті харчові пластикові відра. Якість товару повинна відповідати діючим на території України ДСТУ. На кожній тарі повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства - виробника, вага, нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання.

9

Капуста квашена

Шаткова, вагова, повинна мати білий колір, хрустку консистенцію, кисловато -солоноватий присмак, без сторонніх запахів. Розмір шаткування середній або мілкий. Без ГМО (має бути зазначено на пакуванні). Продукти квашені повинні бути не прокисли ними, з приємних смаком та запахом. Згідно мікробіологічних показників готова квашена капуста не повинна мати видимих ознак псування (плісняви, гниття). Фасування - закриті харчові пластикові відра. Якість товару повинна відповідати діючим на території України ДСТУ.  На кожній тарі  повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства - виробника, вага, нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання.

10

Горошок свіжоморожений

Горошок свіжоморожений - зовнішній вигляд зерна цілі без домішок оболонок зерна та кормового гороху коричневого кольору. Смак і запах: натуральні, властиві зеленому горошку, без стороннього запаху та присмаку. Колір зерна: зелений, світло-зелений або оливковий, однорідний. Продукція не повинна містити небезпечні для організму речовини, в т.ч. штучні барвники, консерванти, ароматизатори. Розморожування та повторне заморожування під час зберігання не припустимо. Без ГМО. Якість товару повинна відповідати діючим на території України ДСТУ. На кожній упаковкі повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства - виробника, вага, нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання.

11

повидло

Повидло не повинно бути зацукрованим, мати характерний смак та запах. На упаковці (тарі) обов’язково повинно бути вказано склад продукту, дата виготовлення, термін придатності, умови зберігання, дані про виробника. Герметично закрита тара, у розфасуванні до 5 кілограм.

 

 

На запропонований товар під час його транспортування, виробництва, тощо повинні застосовуватися заходи із захисту довкілля, передбачені законодавством України.

Нормативно-правові акти, що формують підстави застосування процедури відкритих торгів з особливостями:

  1. Закон України “Про публічні закупівлі” №922-VIII від 25.12.2015 року, в редакції від 19.04.2020 №114-IX в редакції зі змінами до Закону України "Про публічні закупівлі" та інших законодавчих актів України щодо здійснення оборонних та публічних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану» №7163 від 14.03.2022 року, зокрема в частині дії пунктів 37-38 розділу Х “Прикінцеві та перехідні положення” Закону;

2. Постанова Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування».

3. Лист Мінекономіки України «Щодо особливостей здійснення публічних закупівель

на період дії правового режиму воєнного стану та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» № 3323-04_70997-06 від 20.10.2022 року.

 

Уповноважена особа :Дякова Надія

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь