A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підвисоцька територіальна громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Зернові культури та картопля (картопля, квасоля).

Дата: 01.02.2023 08:53
Кількість переглядів: 94

Відділ освіти Підвисоцької сільської ради Голованівського району Кіровоградської області

 

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі товару, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

 

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія:

Відділ освіти Підвисоцької сільської ради  (далі – Замовник), код за ЄДРПОУ – 43910888, юридична особа, яка забезпечує потреби держави, або територіальної громади

юр. адреса: 26122, Кіровоградська область, Голованівський район, с. Підвисоке, вул. Центральна, буд. 4

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності):

ДК 021:2015: 03210000-6 — Зернові культури та картопля (картопля, квасоля).

Табл. №1.

з/п

Деталізований CPV код (у т.ч. для лотів) та його назва

Асортиментна позиція предмету закупівлі

Кількість, в кг

1

ДК 021:2015: 03210000-6 – зернові культури та картопля

Картопля

10 000

2

ДК 021:2015: 03210000-6 — зернові культури та картопля

квасоля

70

 

Вид процедури закупівлі: відкриті торги у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування».

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 155 600,00 грн (з ПДВ)

Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом споживання (річного та місячного) обсягу товару за календарний рік (бюджетний період) 2022 року. Замовником здійснено розрахунок очікуваної вартості товарів / послуг методом порівняння ринкових цін відповідно до примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, яка затверджена наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18.02.2020 № 275, а також моніторингом динаміки цін на вказаний товар через систему закупівель Prozorro за посланням https://prozorro.gov.ua/.

При цьому розрахунок очікуваної вартості проводився згідно з аналізом цін діючого постачальника товару на дату формування очікуваної вартості предмета закупівлі. До ціни товару включена вартість товару, закупованого постачальником на ринку, послуги з навантаження/розвантаження товару, доставка власним або орендованим автотранспортом до місць Замовника, торгова націнка постачальника та всі визначені законодавством податки та збори.

ДСТУ 4506:2005 «Картопля продовольча. Технологія вирощування. Основні положення»,  та вимогам Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Обґрунтування технічних характеристик. Термін постачання — з дати укладання Договору про закупівлю  по 31.12.2023 р. включно.

Кількісною характеристикою предмета закупівлі є обсяг споживання товару. За одиницю виміру кількості товару приймається кг.

Обсяг, необхідний для забезпечення діяльності та власних потреб об’єктів замовника, та враховуючи обсяги споживання переднього та поточного календарного року, зазначені у Табл. №1 на 2023 р.

Вимоги щодо якості:

Найменування товару

Країна походження

Одиниця виміру

К- ть

Технічні, якісні характеристики товару

картопля

кг

10000

Картопля повинна бути врожаю 2022-2023 року, першого класу, суха, очищена від землі сухим способом, без загнивання, без ростків, не в’яла, без механічних пошкоджень та без пошкоджень шкідниками. Форма картоплі має бути типова для даного сорту. Картопля повинна бути харчова для приготування страв, без ГМО, без сторонніх запахів та присмаків. Картопля повинна бути середнього розміру (вага картоплини має бути 100-120 грамів), фасована у сітки

квасоля

кг

70

Квасоля повинна бути суха, незіпріла та без теплового пошкодження під час сушіння; мати нормальний запах (без затхлого, солодового, пліснявого, сторонніх запахів) та колір, властивий здоровому зерну відповідного типу. Без ГМО. Без шкідників. Продукція має відповідати вимогам ДСТУ, ТУ, які діють на території України. Розфасована в чисті сухі мішки, пакети.

 

Постачання товару повинно відповідати Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

На запропонований товар під час його транспортування, виробництва, тощо повинні застосовуватися заходи із захисту довкілля, передбачені законодавством України.

 

Нормативно-правові акти, що формують підстави застосування процедури відкритих торгів з особливостями:

  1. Закон України “Про публічні закупівлі” №922-VIII від 25.12.2015 року, в редакції від 19.04.2020 №114-IX в редакції зі змінами до Закону України "Про публічні закупівлі" та інших законодавчих актів України щодо здійснення оборонних та публічних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану» №7163 від 14.03.2022 року, зокрема в частині дії пунктів 37-38 розділу Х “Прикінцеві та перехідні положення” Закону;

2. Постанова Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування».

3. Лист Мінекономіки України «Щодо особливостей здійснення публічних закупівель

на період дії правового режиму воєнного стану та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» № 3323-04_70997-06 від 20.10.2022 року.

 

 

Уповноважена особа : Дякова Надія

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь