A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підвисоцька територіальна громада
Кіровоградська область, Голованівський район

У Підвисоцькому сільському Будинку культури 23 листопада відбулося засідання клубу пенсіонерів «Роки людині до лиця» на тему : «Хай на весь світ колоситься українська паляниця».

Дата: 25.11.2022 11:50
Кількість переглядів: 134

 

        

 

У Підвисоцькому сільському Будинку культури 23 листопада відбулося засідання клубу пенсіонерів «Роки людині до лиця» на тему : «Хай на весь світ колоситься українська паляниця».

Ведучими зібрання були директор сільського будинку культури Наталія Хащеватська ,голова ради ветеранів Олена Сатанівська , які привітали всіх присутніх із святом хліба та врожаю, побажали міцного здоров’я, щастя і добробуту і розповіли, що значив хліб для українців в різні історичні періоди. Для українців хліб не лише матеріальна річ, це – святиня, предмет обожнювання, оберіг. Його цілують, ним присягають, скріплюють договір, з ним пов’язують добробут і навіть саме життя, адже слово «жити» й «жито» в українській мові мають один корінь.

 Співведучою була також бібліотекар сільської бібліотеки Оксана Гончар , яка підготувала до 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років книжкову виставку та ознайомила присутніх із спогадами свідків тих страшних років. Також провела кілька цікавих вікторин. Учасниці клубу поділилися з спогадами про життєві ситуації ,які траплялися у їх житті , пов’язані із хлібом.

Музичні вітання дарували учасники аматорського фольклорного колективу «Горлиця» під керівництвом Хащеватської Наталії Василівни. У їх виконанні звучали пісні «Хліборобський коровай», «Мамина порада», «Грає сонце», «Із хлібом і сіллю», « Сало», «Їхали хлопці – три запорожці». А також учасники були задіяні в різноманітних конкурсах таких як: «Відгадай танець», «Відгадай мелодію» і «Заспівай пісню».

Після засідання клубу в теплій душевній атмосфері усіх присутніх пригощали свіжоспеченим українським короваєм, різними смаколиками і гарячим чаєм. Люди були раді спілкуванню та гарно проведеному дозвіллю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь