A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підвисоцька територіальна громада
Кіровоградська область, Голованівський район

В УКРАЇНІ ТРИВАЮТЬ ЗАХОДИ ЩОДО ЗМЕНШЕННЯ ВЖИВАННЯ ТЮТЮНОВИХ ВИРОБІВ І ЇХ ШКІДЛИВОГО ВПЛИВУ НА ЗДОРОВ'Я НАСЕЛЕННЯ 

Дата: 29.08.2022 01:18
Кількість переглядів: 341

В УКРАЇНІ ТРИВАЮТЬ ЗАХОДИ ЩОДО ЗМЕНШЕННЯ ВЖИВАННЯ ТЮТЮНОВИХ ВИРОБІВ І ЇХ ШКІДЛИВОГО ВПЛИВУ НА ЗДОРОВ'Я НАСЕЛЕННЯ 

Фото без опису

Громадська організація «Життя» презентувала результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, щодо вживання тютюну та електронних сигарет серед населення України та ставлення до антитютюнових заходів. Згідно з репрезентативним опитуванням, проведеним у травні 2022 року серед жителів України віком від 18 років, більшість респондентів (80%) підтримують заборону куріння тютюнових виробів для електричного нагрівання у громадських місцях. Разом з цим 86% опитаних підтримують розширення громадських місць, вільних від диму (робочі місця, офіси, приміщення підприємств, готелі тощо). Заборону реклами і видимого розміщення тютюнових виробів у магазинах підтримує 81% жителів України.

Нагадаємо, що 11 липня набули чинності зміни до антитютюнового законодавства, згідно з якими забороняється куріння, вживання та використання тютюнових виробів, предметів, пов’язаних з їх вживанням, трав’яних виробів для куріння, електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння та кальянів у громадських місцях. Заборона стосується приміщень підприємств, установ та організацій усіх форм власності, готелів, гуртожитків, дитячих майданчиків, місць загального користування житлових будинків, вокзалів та станцій, аеропортів (крім спеціально відведених для цього місць), зупинок громадського транспорту, а також територій поруч із закладами охорони здоров’я, спортивними та навчальними закладами, закладами громадського харчування.

Суб’єкт господарювання, який здійснює господарську діяльність у вищезазначених місцях, повинен забезпечити дотримання законодавства та:

  • проінформувати персонал про нові правила;
  • розмістити графічний знак і текст «Куріння, вживання, використання тютюнових виробів, електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, кальянів заборонено!»;
  • забрати всі попільнички та контейнери для тютюнових виробів для електричного нагрівання із закладу/приміщення;
  • інформувати відвідувачів про заборону куріння тютюнових виробів, електронних сигарет та пристроїв для нагрівання тютюну, а в разі порушення та відмови в припиненні - викликати поліцію.

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області реалізує державну політику за дотриманням суб’єктами господарювання законодавства у сфері попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення. Детальніше читайте за цим посиланням.

tytyn info1


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь