A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підвисоцька територіальна громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Строки реєстрації ФОП платником єдиного податку

Дата: 08.08.2022 10:54
Кількість переглядів: 264

Строки реєстрації ФОП платником єдиного податку

Фото без опису

Головне управління ДПС у Кіровоградській області інформує, що в разі відсутності підстав для відмови у реєстрації суб’єкта господарювання як платника єдиного податку, визначених ПКУ, податковий орган  протягом 2-ох робочих днів від дати надходження заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування зобов’язаний зареєструвати таку особу платником єдиного податку.

У випадках, передбачених п.п. 298.1.2 п. 298.1 та п.п. 298.8.5 п. 298.8 ст. 298 ПКУ, податковий орган, у разі відсутності визначених ПКУ підстав для відмови, здійснює реєстрацію СГ як платника ЄП з дати, визначеної відповідно до п.п. 298.1.2 п. 298.1 та п.п. 298.8.5 п. 298.8 ст. 298 ПКУ, протягом 2-ох робочих днів з дати отримання заяви щодо обрання спрощеної системи оподаткування або отримання від державного реєстратора електронної копії заяви, виготовленої шляхом сканування, одночасно з відомостями з ЄДР юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань про проведення державної реєстрації юридичної особи або ФОП, якщо така заява додана до реєстраційної картки (п. 299.4 ст. 299 ПКУ).

Згідно з п.п. 298.1.2 п. 298.1 ст. 298 ПКУ зареєстровані в установленому порядку ФОП,  які до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для І або ІІ групи, вважаються платниками ЄП з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася державна реєстрація.

Зареєстровані в установленому законом порядку новостворені СГ, які протягом 10 днів з дня державної реєстрації подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки ЄП, встановленої для ІІІ групи, яка не передбачає сплату ПДВ, вважаються платниками ЄП з дня їх державної реєстрації.

Відповідно до п.п. 298.8.5 п. 298.5 ст. 298 ПКУ зареєстровані в установленому порядку ФОП, які до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, подали заяву про обрання спрощеної системи оподаткування та ставки ЄП, встановленої для ІV групи, вважаються платниками ЄП з дня державної реєстрації.

Заява подається на вибір платника податків в один із способів, визначених частинами 1 – 4 п.п. 298.1.1 п. 298.1 ст. 298 ПКУ.

У разі відмови у реєстрації платника ЄП  податковий орган зобов’язаний надати протягом 2-ох робочих днів з дня подання СГ відповідної заяви письмову вмотивовану відмову, яка може бути оскаржена СГ у встановленому порядку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь