A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підвисоцька територіальна громада
Кіровоградська область, Голованівський район

ЗДІЙСНЕННЯ КОМПЛЕКСУ ДІАГНОСТИЧНО-ПРОФІЛАКТИЧНИХ ОБРОБОК ТВАРИН – ЗАПОРУКА ЗДОРОВОГО ПОГОЛІВ’Я ТА БЕЗПЕЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ

Дата: 21.06.2022 10:53
Кількість переглядів: 213

ЗДІЙСНЕННЯ КОМПЛЕКСУ ДІАГНОСТИЧНО-ПРОФІЛАКТИЧНИХ ОБРОБОК ТВАРИН – ЗАПОРУКА ЗДОРОВОГО ПОГОЛІВ’Я ТА БЕЗПЕЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ 

З метою охорони здоров’я тварин та людей і забезпечення виробництва безпечної продукції фахівці державних лікарень ветеринарної медицини Держпродспоживслужби області щороку проводять діагностично-профілактичні обробки тварин, що утримуються в особистих господарствах. Так, спеціалісти Петрівської районної державної лікарні ветеринарної медицини здійснили дослідження худоби на лейкоз, бруцельоз та щеплення проти сибірки.

Перевіряти необхідно всіх тварин, навіть якщо вони мають здоровий вигляд. Не менш ніж за 2 тижні до початку основних досліджень та щеплень проводять лабораторні дослідження тварин на наявність гельмінтів (внутрішніх паразитів, глистів). Адже при враженні тварин гельмінтозами спостерігається схуднення, зниження м’ясної та молочної продуктивності на 30%.

Фото без опису

Небезпечним для людини захворюванням ВРХ є туберкульоз. Ним можна заразитися не тільки при безпосередньому контакті з хворою твариною, а й при вживанні м’ясо-молочних продуктів від неї. Тож важливо своєчасно проводити діагностичні дослідження тварин на туберкульоз, лейкоз, бруцельоз, а також щеплювати худобу проти сибірки.

Комплекс діагностичних, лікувально-профілактичних заходів тварин проводиться в два етапи. На першому етапі спеціалісти обстежують умови утримання, доїння, годівлі худоби, проводять клінічний огляд тварин, з’ясовують дані про їх ідентифікацію. Другий етап – це проведення діагностичних досліджень та щеплень тварин. Важливо надати для проведення досліджень усе наявне поголів’я тварин, в тому числі й молодняк.

 

Для проведення діагностичних та лікувально-профілактичних заходів звертайтеся до державних лікарень ветеринарної медицини. Перелік закладів та контакти за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь