A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підвисоцька територіальна громада
Кіровоградська область, Голованівський район

ЗАГРОЗА ЗЕРНОВИМ КУЛЬТУРАМ: КЛОП ШКІДЛИВА ЧЕРЕПАШКА 

Дата: 16.06.2022 13:13
Кількість переглядів: 306

ЗАГРОЗА ЗЕРНОВИМ КУЛЬТУРАМ: КЛОП ШКІДЛИВА ЧЕРЕПАШКА 

Фото без опису

Пошкодження зерна клопом шкідливою черепашкою – одна з причин погіршення хлібопекарських якостей борошна продовольчої пшениці. Під час формування зерна личинки і молоді клопи завдають якісних втрат урожаю, погіршуючи клейковину та посівні властивості зерна. Крім клопів найвідчутніших пошкоджень посівам зернових колосових культур завдають трипси, злакові попелиці та хлібні жуки. Тому для одержання високого захисного ефекту важливо здійснити обробку посівів в оптимальні і стислі строки. В залежності від погодних умов цього року цей період настане приблизно в другій декаді червня.

Перед прийняттям рішення щодо захисту колосових культур необхідно ретельно обстежити посіви – за наявності 2-х і більше личинок на квадратний метр починати обробки. Найефективніше визначені проти клопів інсектициди спрацьовують після завершення відродження личинок та появи 15-20% третього віку від їх загальної кількості.

Захисні обробки слід проводити лише тими препаратами, які включені до «Переліку пестицидів та агрохімікатів, дозволених для використання в Україні». Звертаємо увагу, що захисні обробки проводять з обов’язковим дотриманням регламентів їх застосування. Детальніше про це читайте на нашому сайті за посиланням.

У разі потреби в додатковій інформації щодо захисту рослин, в тому числі консультації про проведення захисту посівів від шкідливих клопів, звертайтеся до управління фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби Кіровоградщини за адресою: м. Кропивницький, вул. Тараса Карпи, 84, каб. 303, 304, 310 або за телефонами: (0522) 32 12 21, 32 12 64.

Піклуйтесь про рослини вчасно та майте гарні врожаї!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь