A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підвисоцька територіальна громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Протидія торгівлі людьми під час війни.

Дата: 16.06.2022 11:04
Кількість переглядів: 250

Протидія торгівлі людьми під час війни

 

 

Фото без опису

 

Заступник Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Анна Сергєєва взяла участь у зустрічі національних координаторів та доповідачів з протидії торгівлі людьми або еквівалентних органів, яку організовано Організацією з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) спільно з Радою Європи. Участь у заході взяли представники країн-учасниць та партнерів ОБСЄ, а також міжнародних і громадських організацій, які працюють у цій сфері.

Окрема панель була присвячена проблемі протидії торгівлі людьми через гуманітарну кризу в Україні.

«Через широкомасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну українські сім’ї зіштовхнулись з небаченою раніше жорстокістю. Насильницьке вивезення людей, у тому числі дітей, за кордон, жорстоке поводження — це та реальність, якій зараз протидіє українське суспільство», — зазначила заступник Міністра. Вона поінформувала учасників про заходи, які вживає Мінсоцполітики з метою запобігання та протидії торгівлі людьми.

В першу чергу, це потужна інформаційна робота:

• Мінсоцполітики разом з ДСНС організували смс-розсилку з правилами безпеки під час виїзду за кордон;
• Розроблено та запущено сайт https://safewomen.com.ua  разом з Урядовою Уповноваженою з гендерної політики за підтримки проєкту „Супровід урядових реформ в Україні” (SURGe), де міститься важлива інформація про правила безпеки, небезпечні сигнали та куди звертатися за допомогою у випадку потрапляння в ситуацію торгівлі людьми для жінок і дівчат, які перетинають кордон;
• АТ Укрзалізниця з 15 червня приєднається до інформаційної кампанії Мінсоцполітики та розмістить близько 2 тисяч постерів з правилами безпеки, вони будуть розміщені у приміщеннях залізничних вокзалів, вагонах пасажирських поїздів та поїздів „Інтерсіті+”. Саме залізничний транспорт є основним засобом для евакуації населення до безпечних місць.
• Створили та забезпечили розповсюдження інформаційних матеріалів на пунктах пропуску через державний кордон, які містять корисну інформацію, як не потрапити у руки торгівців людьми, адже важливо надавати людям інформацію в місцях найвищої небезпеки.
• Оновили чат-бот „Залишайся в безпеці” в Telegram у співпраці з Координатором проєктів ОБСЄ в Україні, МВС та Національною поліцією. У чат-боті розміщена інформація по запобіганню та протидії торгівлі людьми, контакти установ, що надають допомогу особам, які постраждали від торгівлі людьми, та багато додаткової корисної інформації, яка стане у нагоді під час воєнного стану;

Також під час зустрічі національних координаторів заступник Міністра соціальної політики зазначила, що з метою протидії торгівлі дітьми готується до підписання ряд двосторонніх меморандумів з країнами, що приймають переміщених дітей з вразливих категорій, про співпрацю у сфері забезпечення соціального захисту дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь