A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підвисоцька територіальна громада
Кіровоградська область, Голованівський район

«ЛІТО-2022: РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!» - РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ПРОВЕДЕННЯ ДИТЯЧИХ ЗАХОДІВ 

Дата: 09.06.2022 14:33
Кількість переглядів: 412

«ЛІТО-2022: РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!» - РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ПРОВЕДЕННЯ ДИТЯЧИХ ЗАХОДІВ 

Обласна акція «Літо-2022: разом до Перемоги!» створена на Кіровоградщині задля забезпечення змістовного дозвілля та розвитку дітей шкільного віку під час літніх канікул 2022 року. З метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя під час проведення освітніх, спортивних, культурних заходів в рамках акції та з урахуванням воєнного стану Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області надає рекомендації:

  • місця для проведення відповідних заходів необхідно створювати на базі закладів загальної середньої освіти, закладів позашкільної освіти та закладів культури.
  • головною вимогою в роботі даних закладів у період воєнного стану є охорона здоров’я і життя дітей та персоналу. Тому заклади, що будуть задіяні в проведенні освітніх, спортивних, культурних заходів, повинні мати укриття на випадок повітряної тривоги та бути оснащеними для тривалого перебування в них дітей та персоналу.
  • перед початком проведення заходів необхідно забезпечити умови безпечного відпочинку дітей шкільного віку з метою профілактики дитячого травматизму, уникнення спалахів та групових випадків інфекційних та паразитарних захворювань, в тому числі забезпечення доступності дітей до питної води гарантованої якості.

Основними оздоровчими факторами для дітей є: максимальне перебування на відкритому повітрі, рухова активність, чергування різних видів діяльності, використання процедур для загартовування.

Території закладів, де проводяться заходи, повинні відповідати санітарно-гігієнічним вимогам, бути впорядкованими, очищеними від сухого листя й трави, а саме: спортивні майданчики повинні мати тверде покриття, стаціонарне фізкультурно-спортивне та ігрове обладнання повинно бути безпечним для здоров’я та життя, а його використання повинно відбуватися з дотриманням вимог безпеки життєдіяльності. Окрім того, повинні бути відсутні колючі дерева, кущі, рослини з отруйними властивостями, гриби.

Санітарне очищення території закладів освіти повинно здійснюватися відповідно до вимог Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць, затверджених наказом МОЗУ від 17 березня 2011 року № 145. На території закладу не має бути безпритульних тварин.

Для організації відпочинку дітей шкільного віку в навчальному закладі необхідно виділити окремий блок приміщень для ігор та фізкультурно-оздоровчих заходів, який повинен мати задовільний санітарно-технічний та санітарно-гігієнічний стан.

Основними критеріями гігієнічного нормування режиму дня в закладі з денним перебуванням повинні бути рівень рухливої активності та зміна діяльності. Провідні форми рухової активності учнів: ранкова зарядка протягом 15-20 хвилин, спортивні та рухливі ігри – «спортивна година» (футбол, настільний теніс, бадмінтон тощо).

В закладі повинні бути передбачені заходи відпочинку від занять, дотримання режиму провітрювання, створені умови для дотримання правил особистої гігієни (наявність туалетів з підведенням до рукомийників холодної та гарячої проточної води, каналізації, наявності рідкого мила, паперових рушників), водно-питного режиму, протиепідемічних заходів у зв’язку з поширенням COVID-19.

До відвідування заходів допускаються діти, які не мають симптомів інфекційних захворювань та не є контактними особами з хворими на інфекційні хвороби. Вихователі, педагоги та інші працівники, залучені до проведення заходів, повинні мати особові медичні книжки з пройденим медичним оглядом в повному обсязі.

Звертаємо увагу, що відповідно до постанови Кабміну від 27 травня 2022 р. № 630 та за протокольним рішенням засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій подовжено дію карантину до 31 серпня 2022 року та рекомендовано дотримуватися протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19. Зокрема за необхідності варто використовувати засоби індивідуального захисту, антисептики для обробки рук, проводити дезінфекцію поверхонь тощо.

Звертаємо увагу відповідальних осіб та організаторів заходів на необхідність дотримуватися зазначених рекомендацій, аби забезпечити умови для безпечного відпочинку дітей та не допустити погіршення санітарно-епідемічної ситуації протягом літнього сезону 2022 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь