A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підвисоцька територіальна громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Які документи потрібні внутрішньо переміщеним медикам для працевлаштування в інші заклади охорони здоров’я

Дата: 24.05.2022 14:23
Кількість переглядів: 388

Які документи потрібні внутрішньо переміщеним медикам для працевлаштування в інші заклади охорони здоров’я

Внаслідок військової агресії рф багато медиків втратили свої робочі місця та вимушені шукати нові можливості працевлаштуватися в безпечніших регіонах. 

Міністерство охорони здоров'я України врегулювало норми працевлаштування медпрацівників, які через повномасштабну війну втратили можливість працювати за основним місцем роботи, у медзаклади інших регіонів України для надання медичних послуг населенню.

Звертаємо увагу, що мова йде про питання тимчасового залучення медиків із числа внутрішньо переміщених осіб у заклади охорони здоров’я, яке врегульовано наказом Міністерства охорони здоров’я України від 04.03.2022 р. № 414 «Про облік та табелювання медичних працівників, які надають медичну допомогу поза основним місцем роботи в період воєнного стану на території України».

Порядок працевлаштування в іншому закладі охорони здоров’я для внутрішньо переміщених медичних працівників такий же самий, як і в разі звичайного працевлаштування. Тобто медик має подати пакет документів, що складається з:

  • паспорта або ID-картки — документу, що засвідчує особу;
  • ідентифікаційного номера;
  • документа, що підтверджує освіту та професійну кваліфікацію (диплом, сертифікат лікаря-спеціаліста, посвідчення про кваліфікаційну категорію);
  • документа, що підтверджує професійний стаж (трудова книжка);
  • заяви з проханням про прийняття на роботу.

За наявності кандидат може також подати інші додаткові документи. 

Під час війни, якщо особа загубила документи, або якщо немає можливості їх забрати/отримати, то відповідно до ст. 14-1 ЗУ «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», що містить безконтактний електронний носій (ID-картка), та паспорт громадянина України для виїзду за кордон, які сформовані у сервісі «Дія», мають таку ж юридичну силу, що й звичайні, паперові оригінали. Тому у разі втрати паспорта варто використовувати мобільний застосунок «Дія».

Подати документи на оформлення ID-картки та закордонного паспорта, а також відновити втрачені документи можна у центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП). 

Крім того, з 15 березня 2022 р. паспортні послуги знову доступні в підрозділах Державної міграційної служби, які знаходяться в безпечних районах, де не ведуться активні бойові дії. Підрозділи ДМС відновлюють роботу з прийому та надання адміністративних послуг, зокрема документів для оформлення ID-картки, закордонного паспорта громадянина України, посвідок на постійне та тимчасове проживання. 

Станом на сьогодні можливістю працевлаштуватися в іншому медичному закладі вже скористалися 2 375 внутрішньо переміщених медичних працівників. 

Серед них: 1 349 лікарів, 718 фахівців (медичні сестри/брати, акушерки, фельдшери, асистенти фармацевти), 308 технічних працівників.

Найбільша кількість лікарів працевлаштувалися у Львівській області – 283, на Полтавщині – 120 та на Дніпропетровщині – 116 осіб. 

Медичних сестер/братів, фельдшерів, акушерок найбільше працевлаштовано у  Дніпропетровській області  – 158 та у Полтавський області  – 120 осіб. 

Міністерство охорони здоров’я України продовжує вживати заходів, щоб українські медики попри війну мали змогу працювати та отримувати гідну оплату праці, де б вони не знаходились.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь