A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підвисоцька територіальна громада
Кіровоградська область, Голованівський район

День Європи

Дата: 21.05.2022 13:53
Кількість переглядів: 306

День Європи

 

 

Фото без опису

     З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року.Відправною точкою на шляху до встановлення Дня Європи вважається Декларація Шумана.

     9 травня 1950 року в Парижі міністр закордонних справ Франції Робер Шуман закликав Францію, Німеччину та інші європейські країни об’єднати їхні вугільну та сталеливарну галузі промисловості (основи нарощування військової техніки) та віддати їх в управління нової наднаціональної структури. Це стало «наріжним каменем Європейської федерації». Завдяки об’єднанню економічних зусиль і розподілу досягнутих результатів європейські країни уникнули накопичення військової могутності одна проти одної, що і забезпечило мир в Європі.

     Три з половиною десятиліття тому на Міланському саміті 1985 лідери ЄС вирішили увічнити день проголошення Декларації Шумана та постановили щорічно відзначати «День Європи».

      У День Європи жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.До речі. У 1887 році в Закарпатті (яке тоді перебувало у складі Австро-Угорщини) у Верхнетісянській улоговині на правому березі Тиси було встановлено двометровий геодезичний знак, що позначає географічний центр Європи.

       В 2022 році День Європи в Україні припадає на 21 травня. Багаторічній досвід організації та відзначення Дня Європи в Україні вказує на те, що цей День є справою державного значення і великим кроком у напрямі євроінтеграційного курсу нашої держави.Святкування Дня Європи в Україні – це також ознайомлення населення України з європейськими цінностями, традиціями, культурним надбанням, це поширення ідеї європейської ідентичності серед громадян Європейського Союзу, утвердження спільних європейських цінностей.

         День Європи – чудовий привід висловити подяку Європейському Союзу за підтримку та  допомогу у боротьбі з російськими окупантами. Сподіваємося, що незабаром Україна стане повноправним членом до ЄС.

          Сьогодні держави, які раніше були просто сусідами, стали справжньою родиною та безпечним прихистком для мільйонів українців, які рятуються від російської агресії.

         З нагоди Дня Європи, що традиційно відзначається в Україні у третю суботу травня, кожен може висловити теплі слова подяки тим країнам, які люб’язно запропонували тимчасовий дім та у цей нелегкий для нашої країни час надають всебічну допомогу українцям.Теплі слова на адресу європейських країн, які надали тимчасову домівку мільйонам українців, можна висловити у вигляді відео чи допису із   хештегом   #сміливі_та_вдячні.

 

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь