A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підвисоцька територіальна громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Діючі онлайн-платформи з психологічної підтримки населення

Дата: 14.04.2022 13:26
Кількість переглядів: 440

Додаток

до листа Кіровоградського обласного

центру соціальних служб

13.04.2022 № 38-39/232/0.38

Фото без опису

 

КУ «Центр надання соціальних послуг» Підвисоцької сільської ради

 

Діючі онлайн-платформи з психологічної підтримки населення

 

КУДИ ПИСАТИ:

 

Психологічна допомога за американськими стандартами

Безкоштовну допомогу усім, хто її потребує, готові надавати сертифіковані психологи Центру психологічного консультування і травмотерапії Open Doors («Відкриті двері»), які мають досвід роботи з учасниками збройних конфліктів та навчені за американським стандартом.

Як отримати допомогу: зайти в чат-бот за посиланням та залишити свою заявку та контактну інформацію.

 

Допомога психологів і коучів «Україна. Ми разом»

Понад 300 психологів та коучів в рамках волонтерського руху «Україна. Ми разом» готові надавати безкоштовні консультації. «Зараз дуже важливо навести лад всередині. Коли війна всередині, то і зовні буде війна. А коли всередині лад або хоча б відносний порядок, ми у більшому ресурсі й можемо бути більшою опорою для тих, хто цього більше потребує», — написала на своїй сторінці у фейсбук організаторка ініціативи, коуч і бізнес-тренерка, засновниця Консалтингової групи «Живое дело» Алла Задніпровська.

Як отримати допомогу: заповніть форму-заявку на сесію з психологом/коучем.

 

Група «Психологічна допомога українцям під час війни»

Психотерапевти-практики створили цю групу в телеграмі для безкоштовної психологічної допомоги українцям, які відчули на собі всі жахіття війни в Україні. Консультації можуть відбуватися як у форматі відео / телефонної розмови, так і (зважаючи на ситуацію) в текстовому листуванні або навіть через базові рекомендації безпосередньо в групі.

Як отримати допомогу: додатися в групу, написати «Потрібна консультація» та за можливості коротко викласти суть проблеми — це допоможе якнайкраще підібрати спеціаліста, який вам відповість.

 

Чат колективної підтримки та чат-бот «Як ти?»

На шостий день війни чат «Як ти?» запустив психотерапевт, засновник онлайн-платформи психотерапії «Тритфілд» Ілля Полудьонний. Тут усі, хто долучився (а наразі це вже понад 3500 осіб), можуть поділитися своїми емоціями та переживаннями та отримати підтримку інших учасників групи. Як видно з дописів, людей найбільше турбує почуття вини: хтось переживає, що занадто мало робить в цей скрутний час, хтось — що зміг дістатися в безпечне місце, а друзі/рідні залишилися в гарячій зоні.

Як отримати допомогу: команда «Тритфілд» також надає професійну психологічну підтримку. Щоб скористатися, залиште заявку в чат-боті.

 

Бот першої психологічної допомоги «Друг»

Інститут когнітивного моделювання разом з кафедрою медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії запустили телеграм-бот.

Як отримати допомогу: перейдіть за посиланням та натисніть Start.

 

Кризова порадня

На базі Українського Католицького Університету стартувала робота Кризової Порадні. Психологічна допомога надається безкоштовно та онлайн — через дзвінки та повідомлення в телеграмі. Порадня працює з 9:00 до 23:00.

Як отримати допомогу: Пишіть чи телефонуйте в телеграмі:
+380965807688@poradnya1
+380500732903@poradnya2
+380965814896@poradnya3
+380934347701@poradnya4
+380958744062@poradnya5

 

Кризова служба психологічної підтримки від Хабу стійкості

Команда психологів і психотерапевтів готові безкоштовно консультувати українців, щоб допомогти їм звести до мінімуму наслідки стресу, отриманого в умовах війни. Консультації надаватимуться перш за все телефоном, але безпосередньо з психологом можна узгодити й інший канал зв’язку.

Як отримати допомогу: потрібно перейти за посиланням та обрати зручний день і час у календарі. Далі натиснути Confirm та внести ваше ім’я, email та телефон. Система автоматично обере вільного психолога та сповістить його про зустріч, а за годину до зустрічі вам на email прийде додаткове нагадування.

 

Онлайн-платформа «Розкажи мені»

Платформа «Розкажи мені» цілодобово надає українцям безкоштовну психологічну допомогу. Якщо ви відчуваєте тривогу, у вас трапляються панічні атаки, ви близькі до депресії чи навіть на межі — вас проконсультують провідні спеціалісти Інституту когнітивного моделювання, Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, сертифіковані психологи, психотерапевти та коучі.

Як отримати допомогу: залиште заявку на сайті та очікуйте. Спеціаліст зв’яжеться з вами якомога швидше.

 

Служба психологічної допомоги «Перемога»

Кваліфіковані й досвідчені психологи та психотерапевти зі всієї України об’єднались, щоб надати безкоштовну психологічну допомогу та підтримку українцям в умовах війни. Консультації надають з 8 до 22.00 через відеозв’язок, в текстових чатах, а за відсутності інтернету — телефоном.

Як отримати допомогу:

 

? Скористатись одним із чат-ботів в телеграмі або вайбері.
? Приєднатись до груп в
телеграмі або вайбері.
? Під’єднатись до
конференції Zoom, де координатор одразу ж спрямує  до чергового фахівця.

 

Центр психологічної підтримки «ОбійМи»

Понад 500 психологів-волонтерів з України та світу об’єдналися за підтримки Національної психологічної асоціації для допомоги українцям, що зазнали стресу внаслідок бойових дій. З 24 лютого команда надала психологічну підтримку вже понад 1000 людей.

Як отримати допомогу: заповніть форму за посиланням.

 

Чат-бот «Слова допомагають»

Команда факультету інформатики CyberFI спільно з командою Центру психічного здоров’я та психосоціального супроводу НаУКМА залучили понад 40 психологів-професіоналів та створили телеграм-бот психологічної підтримки для всіх, хто її потребує. Допомога повністю анонімна.

Як отримати допомогу: перейдіть за посиланням та натисніть Start.

 

Психологічна допомога дітям

Окремо психологічну допомогу пропонують маленьким українцям, які стали свідками бойових дій та отримали сильну психоемоційну травму. Фонд «Маша», заснований телеведучою Машою Єфросиніною, спільно з центром нейропсихології «Рівновага» готові надавати таким діткам безкоштовні онлайн-консультації фахівців.

Як отримати допомогу: мамам, які помітили зміни в поведінці дітей, потрібно заповнити електронну форму.

 

Сайт Help24

Психологи на сайті Help24 безкоштовно консультують усіх охочих в онлайн-чаті. Онлайн-консультація триває до 30 хвилин, якщо виникне потреба у додатковій онлайн-консультації медичного спеціаліста, адміністратор перенаправить вас до нього і підкаже, що робити далі.

Як отримати допомогу: перейдіть на сайт за посиланням та сформулюйте свій запит у чаті адміністратору. Він зарезервує за вами час консультації. У визначений час поверніться на ресурс. Психолог чекатиме на вас у чаті. Для отримання онлайн-консультації реєстрація не потрібна.

 

Штучний інтелект Еломія

Якщо не готові довірити свої переживання іншій людині, навіть фахівцю, можете спробувати поспілкуватися з ботом Еломія, це чат зі штучним інтелектом. Еломією вже користуються в Америці, Європі, Азії та на Ближньому Сході.

Як отримати допомогу: перейдіть за посиланням та натисніть Start.

 

КУДИ ТЕЛЕФОНУВАТИ:

 

Кризове консультування в рамках кол-центру «Варто жити»

Команда психологів всеукраїнського кол-центру ВАРТО ЖИТИ надає безкоштовні консультації усім українцям, кому тривожно і хто не може самотужки впоратись з переживаннями у зв’язку із повномасштабною війною росії проти України.

 

Як отримати допомогу. Звертайтеся за телефонами:
5522 — lifecell та Vodafone (дзвінки безкоштовні)
+38 (093) 170 72 19 — Kyivstar (за тарифами оператора)
Графік роботи лінії: 11:00-19:00 з понеділка по п’ятницю.

 

Гаряча лінія «Стоп, паніка»

Відновила роботу гаряча лінія професійної підтримки «Стоп, паніка». Висококваліфіковані фахівці з багаторічним досвідом роботи у сфері психічного здоров’я безкоштовно та анонімно нададуть консультації людям, які переживають психологічну нестабільність, панічні настрої, невпевненість у завтрашньому дні.

Як отримати допомогу. Телефонуйте спеціалістам:

 

Сергій

0974865006

Олена

0980486775

Єлизавета

0663578315

Ірина

0972094508

Тетяна

0689884808

Юрій

0509342880

Ольга

0934688601

Наталія

0972417419

Юлія

0508743495

Елла

0677733920

Станіслав

0973966337

 

Психологічна допомога від студії DONT-PANIC

Телефонувати на «гарячу лінію» пропонують також і фахівці студії DONT-PANIC.COM.UA. Допомога надається безкоштовно та анонімно. Як інформують у студії, найчастіше до них зараз зверстаються люди з такими проблемами: панічні атаки, страх за своє життя та життя близьких, апатія і безнадія, втрата сенсу, передчуття чогось поганого, параноїдальні думки. Психологи обіцяють надати механізми самодопомоги собі і близьким, допомогти віднайти опору в собі та стати такою опорою для інших.

Як отримати допомогу: телефонуйте на «гарячу лінію» (050) 211 06 62

ОНЛАЙН-Групи:

 

Група емоційної підтримки

У вівторок, четвер та суботу з 17.00 до 18.00 всі охочі можуть долучитися до конференції Zoom, де спеціалісти ВГО «Арттерапевтична асоціація» модеруватимуть групу емоційної підтримки.

Ідентифікатор конференції: 841 3920 1725

Код доступу: 057780

 

Група з психологічної допомоги та підтримки

Асоціація психологів України пропонує кожного дня з 14.00 до 15.30 долучатися до безкоштовних онлайн-груп з психологічної допомоги та підтримки. Важливі умови: безпечне місце та можливість увімкнути камери. Вхід — за посиланням.

 

Онлайн-ефіри практик «Дихай»

В цьому телеграм-каналі пропонують долучатися до онлайн-ефірів дихальних й інших фізичних практик для зняття напруги і стресу.


ЩО ПОЧИТАТИ ЧИ ПОСЛУХАТИ:

 

Матеріали самодопомоги в додатку «Світло»

В україномовному додатку для медитацій Svitlo відкрили безкоштовний доступ до усіх матеріалів психологічної самодопомоги: аудіовправ для зниження стресу, тривоги, майндфулнес-медитацій тощо. Щоб отримати доступ, слід завантажити додаток, зайти на сторінку «Мій профіль» і внизу ввести код slavaUA! «Після того, як ви введете код, вас викине з додатку. Слід просто зайти ще раз», — інформує співавторка додатку Надія Рогозіна.

 

Безкоштовні книжки, зокрема й з психології

Yakaboo відкриває безкоштовний доступ до читання та слухання книжок у мобільному додатку для усіх українців. Для користувачів AppStore, які раніше вже оформили підписку на додаток, оплату скасували автоматично. А користувачі Google Play можуть сплатити підписку за ціною 2 грн/місяць або скасувати її й користуватися додатком безкоштовно.

 

Матеріали для дієвої психологічної самодопомоги

В цьому телеграм-каналі можна знайти багато практичних вправ, які допоможуть швидко заспокоїтися, вийти зі стану паніки та тривоги, позбутися відчуття виснаження і втоми, підтримати дитину в укритті.

 

Аудіопрактики та медитації

Українські психологи та вчителі з медитації записали ряд корисних аудіопрактик тривалістю 1-18 хвилин для різних складних психологічних станів та ситуацій. Наприклад, є практики «Зняття стресу у бомбосховищі», «Медитація у період невизначеності», «Підтримка для тих, хто опинився за кордоном». Прослухати їх можна на сайті ініціативи «Волонтерська психологічна допомога» або в додатку Mindist (iOS, Android).

 

Додаток для медитації BetterMe

Команда додатку для навчання медитації BetterMe: Mental Health зробила його повністю безкоштовним для українців. В застосунку ви знайдете дихальні практики, медитації, афірмації та курси для підтримки ментального здоров’я. Також у співпраці з авторами телеграм-каналу «Павлуша і Ява» в BetterMe створили новий розділ із дитячими аудіоказками українською мовою. Завантажити додаток можна у Google Play та AppStore.

 

Телеграм-канал «Марафон медоїда»

В цьому каналі щодня публікують прості завдання, які допоможуть українцям запобігти вигоранню. Цей стан, на думку експертів, найбільше загрожує зараз волонтерам та команді інформаційних військ, які не шкодують своїх сил; переміщеним особам, яких часто мучить відчуття провини, та всім, хто залишився у містах і намагається продовжувати жити й працювати.

 

Додаток «Емоційний інтелект. EQ»

Наразі користування цим додатком повністю безкоштовне для українців. За допомогою інформаційних матеріалів, інтерактивних шкал, трекерів та вправ програми можна знижувати рівень тривоги та стресу, визначати свої емоції та почуття, змінювати свої психічні стани, покращувати свій емоційний фон. Завантажити застосунок можна в Google Play та AppStore.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь