Підвисоцька територіальна громада
Кіровоградська область, Голованівський район

МОНІТОРИНГ ПОСІВІВ ТА ЇХ ЗАХИСТ ВІД ШКІДЛИВИХ ОРГАНІЗМІВ ВАЖЛИВІ ЯК НІКОЛИ

Дата: 12.04.2022 08:20
Кількість переглядів: 256

МОНІТОРИНГ ПОСІВІВ ТА ЇХ ЗАХИСТ ВІД ШКІДЛИВИХ ОРГАНІЗМІВ ВАЖЛИВІ ЯК НІКОЛИ

Одне з найважливіших завдань для країни сьогодні – забезпечення продовольчої безпеки. Для аграріїв це значить прикласти максимум зусиль та отримати оптимальний врожай. На формування врожаю впливає багато факторів, серед них і захист посівів від шкідливих організмів.

Незважаючи на надскладні умови, цього року практично завершився посів ранніх ярих зернових культур, розпочато сівбу пізніх ярих. Тепер головне захистити посіви від впливу шкідників, хвороб та бур’янів.

Зараз шкідники масово виходять з місць зимівлі, тож важливо систематично проводити обстеження рослин озимих культур та сходів ярих, щоб завчасно виявити загрозу пошкодження врожаю шкідливими організмами та скласти план захисних заходів. В умовах сьогодення це необхідно робити особливо кваліфіковано, враховуючи розбалансований ринок пестицидів, нестачу пального, вартість обробітку одного гектара посівів тощо.

Варто нагадати, що пестициди слід застосовувати лише у разі виявлення ЕПШ (економічного порогу шкодочинності). До того ж застосовувати пестициди і агрохімікати потрібно згідно з Державним реєстром пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні, з обов’язковим дотриманням загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та гігієни праці. Остерігайтесь фальсифікованих пестицидів!

Для отримання консультацій чи роз’яснень з питань захисту рослин ви завжди можете звернутись в управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби Кіровоградської області за адресою: м.Кропивницький, вул.Тараса Карпи, 84, кабінети 303–304, телефон(0522)321221, або до найближчого фітосанітарного інспектора в вашому населеному пункті.

Наразі спеціалісти управління фітосанітарної безпеки проводять весняні контрольні обстеження та ґрунтові розкопки на визначення стану перезимівлі шкідників сільськогосподарських угідь. До того ж протягом вегетаційного періоду постійно здійснюються систематичні обстеження сільськогосподарських угідь на наявність шкідників, збудників хвороб, бур’янів, а також моніторинг виявлення карантинних організмів. За потреби наші спеціалісти проведуть обстеження посівів сільськогосподарських культур з наданням рекомендацій по захисту рослин у вашому господарстві.

Систематичні обстеження та вчасні захисні заходи дають можливість стримати розповсюдження шкідливих організмів та вберегти ваші врожаї. Тому тримаємось, підтримуємо та працюємо на благо нашої держави та народу разом!

Фото без опису   Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь