A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підвисоцька територіальна громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Від чого залежить розмір допомоги по безробіттю?

Дата: 21.03.2022 11:21
Кількість переглядів: 150

 Від чого залежить розмір допомоги по безробіттю?

 Питання визначення розміру допомоги по безробіттю врегульовані нормами Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” (далі – Закон).

Визначення розміру допомоги по безробіттю залежить від декількох факторів – наявності факту сплати страхових внесків щодо заробітної плати працівника (чи є особа застрахованою особою), періоду сплати таких внесків протягом 12 місяців, що передують реєстрації як безробітного, та протягом трудової діяльності, причини звільнення з останнього місця роботи.

В залежності від вказаного виплата допомоги по безробіттю здійснюється в мінімальному розмірі або залежно від страхового стажу.

Про мінімальний розмір допомоги по безробіттю вже були розміщені матеріали на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у Фейсбук під рубрикою “Правовий порадник шукача роботи”.

Відповідно до частини 1 статті 22  Закону, право на допомогу по безробіттю залежно від страхового стажу мають застраховані особи, визнані у встановленому порядку безробітними, страховий стаж яких за 12 місяців, що передували реєстрації як безробітної, становить не менше 6 місяців за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Далі розмір допомоги по безробіттю регулюється частиною 1 статті 23 Закону і залежить від страхового стажу (до 2-х років – 50% середньої заробітної плати, від 2-х до 6-ти років – 55%, від 6-ти до 10-ти років – 60%, понад 10 років – 70%) та тривалості безробіття (перші 90 календарних днів – 100%, протягом наступних 90 календарних днів – 80%, у подальшому – 70%).

Розмір допомоги по безробіттю не може перевищувати 4-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (наразі 9924 грн) та бути менше мінімального розміру допомоги (1800 грн).

З повним текстом Закону є можливість ознайомитись на вебсторінці Державного центру зайнятості.

Детальніше за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/docs?page=4


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь