A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підвисоцька територіальна громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Рішення МОЗ для удосконалення роботи сфери охорони здоров’я під час війни

Дата: 16.03.2022 15:12
Кількість переглядів: 244

Рішення МОЗ для удосконалення роботи сфери охорони здоров’я під час війни

 

21 день війни. Окупантами пошкоджено 117 лікарень. 7 відновленню не підлягає. Обстріляно 43 машини екстреної медичної допомоги. 

Міністерство охорони здоров’я разом з медиками та партнерами, продовжує свою роботу.

Попри воєнні дії МОЗ поставило 7 нових ангіографів до лікарень, зараз забезпечуємо монтаж та готуємось до запуску обладнання.

Доставили в Харків 18 автівок швидкої медичної допомоги. Автомобілі є частиною гуманітарного вантажу, який до Харківщини був переданий від Данії за координації Міністерства охорони здоров’я України.

Отримали листи від найбільших фармвиробників світу – американської компанії Pfizer та французької Sanofi з безумовною підтримкою України. До них також долучився американський виробник інсулінів та протиракових препаратів Eli Lilly. Ці компанії вже обмежили співробітництво з Росією, зупинили маркетингові та інвестиційні програми, припинили проведення нових клінічних досліджень.

Запустили платформу «СпівДія». Це офіційна платформа для допомоги українцям під час війни.

Затвердили Методичні рекомендації щодо надання екстреної медичної допомоги постраждалим на догоспітальному етапі в умовах бойових дій/воєнного стану: 

Направили до Міністерства юстиції на державну реєстрацію наказ Міністерства про відтермінування електронного розподілу в інтернатуру, на період воєнного стану повернемось до старої процедури;

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко виступив перед міністрами охорони здоров’я країн Європейського Союзу та європейських медичних організацій з одним закликом - продовжити тиск на російську федерацію, як агресора і єдину причину війни та гуманітарної кризи на території України.

Зробили видачу форми №127/о («Медична довідка для отримання дозволу (ліцензії) на об'єкт дозвільної системи») безкоштовною в державних і комунальних закладах охороних здоров’я. Форма №127/о  – це офіційний медичний документ, що є висновком лікувально-консультативної комісії після огляду громадянина для встановлення наявності або відсутності у нього медичних протипоказань для отримання дозволу на зброю;

Налагодили взаємодію на українських фармацевтичних заводах, тепер забезпечимо власний випуск препаратів навіть якщо окупанти зруйнують виробничу лінію на якомусь із заводів.

Наразі до роботи в закладах охорони здоров’я залучено 103 іноземні медики.

Працюємо. Вистоїмо. Переможемо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь