A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підвисоцька територіальна громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес зі службою зайнятості

Дата: 18.01.2022 15:48
Кількість переглядів: 238

 

Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес зі службою зайнятості

Як віднайти ідею для бізнесу, що таке бізнес-план та які перспективи розвитку підприємництва в регіоні, дізнавалися шукачі роботи під час інформаційного семінару "Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес", проведеного фахівцями Новоархангельської районної філії обласного центру зайнятості.

На захід був запрошений юрист Новоархангельського бюро правової допомоги Володимир Журавка.

Фахівчиня районної філії Лариса Екало повідомила, що служба зайнятості сприяє безробітним громадянам у працевлаштуванні, у т.ч. й шляхом організації власної справи.

Надала інформацію, що з січня поточного року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2021 року № 397, якою затверджено Порядок надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї.  А також роз’яснила механізми  та умови надання такої безвідсоткової поворотної одноразової допомоги для відкриття власного бізнесу.

Фахівчиня наголосила, що участь у державній програмі можуть взяти громадяни з числа малозабезпечених, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям і зареєстровані як безробітні. Щоб отримати фінансову допомогу на започаткування власного бізнесу, необхідно звернутись із заявою до центру зайнятості за місцем проживання, подати довідку про відсутність притягнення до кримінальної відповідальності, судимості та бізнес-план майбутньої справи. 

«Розмір фінансової допомоги не може перевищувати 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання», – зауважила Л. Екало.

Володимир Журавка, у свою чергу, проінформував безробітних про правові засади ведення бізнесу та розповів про послуги центру надання безоплатної правової допомоги, основним завданням якого є забезпечення рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя шляхом організації надання правової допомоги.

Фахівець надав інформацію про перелік необхідних документів для отримання такої допомоги, а також окреслив підстави для надання безоплатної вторинної правової допомоги і коло осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу тощо. 

Під час спілкування присутні ставили фахівцям запитання, що найбільше їх цікавили, та отримали на них вичерпні відповіді.

 

 Лариса Екало, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Новоархангельської районної філії обласного центру зайнятості

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь