A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підвисоцька територіальна громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Чи передбачені особливості укладення трудового договору з громадянином Республіки Вірменія?

Дата: 24.12.2021 10:44
Кількість переглядів: 363

Питання – відповіді

Застосування праці іноземців

 

Чи передбачені особливості укладення трудового договору з громадянином Республіки Вірменія?

 

Відповідно до частини 4 статті 42-7 Закону України “Про зайнятість населення”, роботодавець зобов’язаний укласти з іноземцем трудовий договір (контракт) не пізніш як за 90 календарних днів з дати видачі дозволу та у десятиденний строк після укладення трудового договору (контракту) надати його копію, засвідчену роботодавцем, регіональному центру зайнятості.

Трудові відносини іноземних працівників регулюються Кодексом законів про працю України та міжнародними угодами, ратифікованими Україною. До таких угод відноситься також Угода між Урядом України та Урядом Республіки Вірменія про трудову діяльність та соціальний захист громадян України та Республіки Вірменія, які працюють за межами своїх держав, ратифікована Законом України від 26.04.1996 152/96-ВР. Статтею 9 вказаної Угоди передбачено, що трудова діяльність працівника оформлюється трудовим договором (контрактом), укладеним з роботодавцем державною мовою Сторони працевлаштування та російською мовою згідно з трудовим законодавством цієї Сторони, і вручається працівникові до його виїзду на роботу.

У трудовому договорі (контракті) повинні міститися основні реквізити роботодавця і працівника, професійні вимоги до працівника, відомості про характер роботи, умови праці та її оплати, відрахування з неї, тривалість робочого часу та часу відпочинку, умови проживання та плати за нього, а також термін дії трудового договору (контракту), умови його розірвання, порядок покриття дорожніх витрат.

Відповідні положення мають містити трудові договори, що укладаються національними роботодавцями з іноземними найманими працівниками – громадянами Республіки Вірменія, які працюють відповідно до виданих державною службою зайнятості дозволів.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь