A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підвисоцька територіальна громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Свято в Підвисоцькій громаді !!!! Нам 1 рік !!!!

Дата: 01.11.2021 16:11
Кількість переглядів: 1499

                               День громади !!!

   Іменини у громаді в Підвисокому, відбулися справді у святковий , прекрасний сонячний та теплий день 15 жовтня , перша річниця створення Підвисоцької територіальної громади  , на яку завітали запрошені всі представники сіл об’єднаної громади , з Підвисокого , Володимирівки , Ятрані , Вербівки , Нерубайки , Небелівки , Орлового , Тарасівки , Покотилового , Тернівки , Мартинівки , Копенкуватого , Борщової , Станіславівки , Розсохуватця  та гості , які приїхали з відусіль .

   Все було представлено в українському стилі , відповідало традиціям нашого народу , щира гостинність , великодушність , щедрість , любов до людей , до праці та велич української душі. У красиво причепурених в українському стилі палатках від кожного села в яких було безліч виробів декоративно – ужиткового мистецтва, креативні , фантазії з оформлення палаток – просто зачаровували присутніх гостей свята , вишиті рушники ,картини , килими ручної роботи , домотканні дорожки , подушки , серветки , барвистими стендами , прекрасними картинами та різними виробами народних майстрів та умільців. А які були столи зі смаколиками аж дух перехоплювало . Біля палаток хлопці варили юшку, козацьку кашу , смажили  шашлики , варилися глінтвейни , узвари , чаї , компоти , а наїдків приготовлених файними господинями , видимо – невидимо ; короваї , торти , печиво , рогалики та ще багато різноманітної випічки ,фарширована риба ,запечені поросята і кури , смажена риба та холодці ,м’ясні крученики і рулетики , домашні ковбаски і котлетки, а скільки вареників та млинців не злічити , столи просто «ломилися» від такої різноманітності смакоти. Привітні  гоподарі та господині , щиро запрошували всіх гостей завітати до них на гостинці , та щедро під українські пісні та музику , яка дуже добре підіймала присутнім настрій , щедро пригощали гостей своїми неперевершеними , смачними наїдками та гарячими , пряними напоями. Вся атрибутика , люди в українських національних костюмах , чарівна гра музик , солов’їний спів співаків , феєричні  та креативні оформлення своїх палаток , все це – підіймало патріотичний дух , гордість за свою громаду , вмілих та талановитих керівників , працьовитих людей у громаді , любові та безмежної щедрості українського народу , все це передавалося всім присутнім на цьму святі душі і тіла…

  Відкрив святкування голова Підвисоцької територіальної громади – Лозінський Віктор Олександрович . Він наголосив , все , що буде відбуватися цього дня , все зроблено для людей , щоб вони гарно відпочили та незабутньо провели час. Побажав міцного здоров’я , щоб день пройшов у задоволення з позитивними емоціями , миру , добра , здоров’я та удачі. Продовжила вітання , заступник голови Підвисоцької територіальної громади - Наталка Дмитрівна Ібрагімова. Вона урочисто привітала та з радістю  нагородила  кращі колективи громади , за багаторічну плідну творчу діяльньсть , високу професійну діяльність , за збереження культурної спадщини громади та з нагоди 45 – річного ювілею . Грамотою Підвисоцької сільської ради нагороджено народний аматорський театр малих форм «Степівчанка» Копенкуватського сільського будинку культури ( художній керівник Форманчук Анатолій Григорович). Він є лауреатом , дипломантом багатьох Всеукраїнських, обласних , районних , та ще закордонних оглядів , конкурсів та фестивалів . Грамотою Підвисоцької сільської ради за багаторічну плідну творчу діяльність , високу професійну майстерність , збереження культурної спадщини громади та з нагоди 10 річного ювілею нагороджено аматорський фольклорний колектив «Горлиця» Підвисоцького сільського будинку культури ( художній керівник Хащевацька Наталія Василівна). Подяками Підвисоцької сільської ради за активну участь у проведені свята та Дня громади , збереження українських культурних традицій нагороджено рої « Підвисоцька січ» та « Покотилівські  козаки -січовики» куреня « Козацька застава імені Дмитра Фартушняка» ( керівник Соловей Сергій Григорович). Рій «Підвисоцька січ має досвід змагань та перемог – чотири перших місця у районних змаганнях гри «Сокіл. Джура», друге місце в обласному етапі гри. Учасники Всеукраїнського вишколу «Джура – прикордонник», Всеукраїнського церемоніалу по вшануванню загиблих на Сході України. Почесна варта всіх патріотичних заходів – юні учні прикордонного класу , джурівці рою «Покотилівські козаки – січовики».

  На концерті кожне село , коротко ознайомили всіх гостей та запрошених з історією його виникнення,з тим , чим славиться , на що багате. Ландшафом , територією , історичнем значенням ,славними та працьовитими людьми , традиціями та звичаями . На святі читали вірші , співали , танцювали , проводились обряди. Відкривали дійство господарі – колектив Підвисоцького сільського будинку культури (директор Хащеватська Наталія Василівна). А потім до святкового концерту приєдналися всі колективи Підвисоцької громади ; колектив Покотилівського (Задорожна Ольга Олександрівна) , Нерубайського (Крощенко Світлана Миколаєвна) , Копенкаватського(директор Делікатна Ольга Іванівна) , Тернівського (Пасенко Аліса Костянтинівна), Розсохуватецького (Гудзенко Володимир Максимович) ,Ятранського (Поліщук Наталья Миколаївна) , Небелівського сільських будинків культури , Борщівського (Беліченко Світлана Володимирівна) , Мартинівського ( Швабровська Світлана Миколаївна) сільських клубів . Рої з Підвисокого і Покотилового (директор Підвисоцької школи Гаврилюк Сергій Петрович), (завідувач Покотилівської школи Соловей Сергій Грогорович) , представили під марш та пісню свої вміння та навики. Всі без перебільшення дійства були відзначені ,численними гостями та жителями села , гучними аплодисментами та радісними вигуками «молодці» та «браво» , які приємно вразили та надихнули всіх учасників свята.

  Все це дійство відбувалося на великому стадіоні , який був розділений на декілька локацій , а саме спортивна локація , де змагалися наші богатирі  у гирьовому протистоянні, армреслінггу та перетягуванні канату. В армреслінгу здобув перемогу Делікатний Роман з Копенкуватого , друге місце у тюхтія Івана з Ятрані , третє місце у Баланівського Дмитра з Підвисокого. У гирьовому спорті – підняття гирі до 90 кг. перемога дісталась Сафонов Анетолій з Нерубайки , друге місце Кукса Віталій з Покотилового , третє місце у Дроботун Дмитро з Нерубайки.  А в підняті гирі понад 90 кг. найсильнішим став - перший заступник голови Підвисоцькогї ОТГ - Хащевацький Ігор з Підвисокого , друге місце у Мазурак Віталій з Розсохуватця , третє місце у Комара Івана з Ятрані . У командному виді спорту – перетягування канату - перемогу здобули Нерубайська команда ,  друге місце за Підвисоцькою командою , а третє виборола Ятранська команда . Перше загальнокомандне місце на святі посіла команда села Підвисоке , їй вручили кубок переможця та грамоту. Друге загальнокомандне місце виборола команда з Небелівки , третє загальнокомандне місце за командою з Нерубайки. Всіх їх було нагороджено кубками і грамотами. Всі ці змагання відбувалися під супровід духових оркестрів з Нерубайки та Покотилового (керівники оркестрів Крощенко Михайло Петрович та Задорожній Володимир Анатолійович).  Всім призерам і учасникам було вручено грамоти , медалі та цінні подарунки (телевізори , мікрохвильові печі , мультиварки , набори посуду , столові сервізи , дрелі , солодощі та інше) від Підвисоцької сільської ради . Ніхто без подарунка не залишився .

  А на дитячій локації панувала казка…  Свою творчість демонстрували найменші жителі Підвисокого « Підвисоцька громада очима дітей»  на малюнках діти показали за що вони люблять своє село , що цікавого є на її території . Малюнки були неперевершені та красиві. Чудова фотозона «Аліса в країні чудес», де діти поринали в казковість та чарівність , феєричний аквагрим , художній розпис обличчя – оставив на обличях дітей яскраві враження , безкоштовний фудкорд , де роздавали напої та солодощі – не залишив без ласощів всіх діточок , також на свято завітали казкові герої , з якими фотографувалися не тільки дітки ,а й гості свята , а також працювали  батути для дітей різного віку, три надувні і три механічні, дітки каталися на електромашинках , захоплювалися мильними бульбашками , були різні цікавинки та попкорн і солодка вата та ща багато чого цікавого для наших діточок – вони всі були дуже задоволені всім цим дійством , та весело із задоволенням провели час.

  З метою збереження історичної та культурної спадщини , формування у мешканців територіальної громади почуття патріотизму , поваги , любові до рідного краю та національної свідомості , вшанування народних традицій , Підвисоцькою сільською радою було оголошено конкурс на розроблення офіційної символіки – герба та логотипу , прапора та гімну Підвисоцької гомади . Учасники мали можливість подати як одну , так і декілька конкурсних робіт у різних номінаціях. 1 жовтня були підсумки затверженя гімну та музики. Відповідно до рішення сесії Підвисоцької сільської ради , переможцями визнано - Сергієнко Валентину Володимирівну – автора слів гімну громади та Гобанюка Ігоря Павловича – автора музики до гімну громади . Конкурс на розроблення герба , логотипу та прапора  громади ще триває.

   Все це прекрасне свято організував голова Підвисоцької територіальної громади  Лозінський Віктор Олександрович . З його допомогою , а також великої підтримки керівників сільгосппідприємств : генерального директора ПСП «Підвисоцьке» Згривця Федора Івановича , директора агрофірми  ТОВ « Авангард ЛТД» Крамара Василя Лаврентійовича , ТОВ «АФ «Копенкувате» Онищука Івана Івановича , СТОВ « Ятранське» Джугостранського Володимира Михайловича , ПП « Заповіт» Марахівського Миколи Дмитровича , ФГ «Гранд» Кучеренка Івана Васильовича , ПСП «Еліт» Притули Юрія Михайловича , ФГ Смілянця М.В. Смілянця Миколи Васильовича , СВК «Нива-4» Вершибалка Володимира Івановича , ПСП «Елен» Осадчука Олександра Оксентійовича , ФГ Петрова Л.Ю. Петрова Леоніда Юрійовича , ПСП «Лан» Свояка Дмитра Олександровича  та директора благодійного фонду «Розвиток  Новоархангельщини» Крамар Валентини Олександрівни - вдалося це феєричне святкування Дня громади з призами нагородами та подарунками. Громадам всіх сіл вручили подарунки та подяки Підвисоцької сільської ради за підготовку та проведення свята та участь у ньому, Підвисоцькому Будинку Дитячої та Юнацької Творчості – за організацію та підготовку в проведені свята , підготували , проконтролювали та провели свято – відділ культури , молоді та спорту Підвисоцької сільської ради .

  Концерт Олега Вінника , який відбувся у вечері , зібрав шанувальників його неймовірного таланту з багатьох куточків нашого краю , з перших секунд маестро зачарував всіх присутніх своєю душевністю , відкритістю , жартами та неймовірною енергетикою яка є тільки у нього , звучали його неймовірні хіти , які публіка з радістю підхоплювала і підспівувала разом з Олегом , сотні зачарованих сердець засвітивши свої ліхтарики і піднявши їх до гори , утворювали ніби нічне небо , де найяскравішою зіркою був сам маестро , підспівували ліричні пісні та неймовірним драйвом те енергією заряджав він своїми класними танцювальними хітами , чарівна і прекрасна жінка із заворожуючи лагідним голосом – Таюне , виконала пісню «Беги» та прозвучала прим’єра нової пісні Олега Вінника – «Подруга», зачарувала гостів свята своїм чудовим виконанням цих пісень. В кінці концертної програми Олег Вінник рапросив на сцену голову Підвисоцької громади Лоцінського Віктора Олександровича , подякував йому за теплий прийом  та щедру гостинність , що йому дуже сподобалося наше чарівне село «з усьго видно що в громаді є добрий годар», наголосив Олег , і йому дуже приємно по домашньому бути в цьому селі , після вигуків «на біс» та прохання Віктора Олександровича Лозінського  він виконав ще знамениту «Нино» і в кінці програми став на коліна перед публікою . В кінці концертної програми відбувся феєричний , найпрекрасніший святковий салют , який заполонив радістю всіх присутніх гостей . Люди були приємно вражені до глибини душі , море овацій , шквал аплодисментів , сотні посмішок – радісне щастя заполонило серця всіх гостей цього найпрекраснішого свята у громаді.

  Щира вдячність Лозінському Віктору Олександровичу та всім причетним до цього дійства людям та низький вам уклін . Іменини у громаді відбулися на всі 100% і навіть більше гарний настрій , море позитивних емоцій , дух патріотизму , любов та велич українського народу - панували на цьому святі неймовірної радості та людського щастя.

Фото без опису   Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь