A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підвисоцька територіальна громада
Кіровоградська область, Голованівський район

Як онкопацієнти можуть отримати допомогу під час війни

Дата: 14.03.2022 09:11
Кількість переглядів: 215

Як онкопацієнти можуть отримати допомогу під час війни

 

Воєнний стан внаслідок нападу російської федерації ускладнив доступ пацієнтів до необхідних медичних послуг та лікарських засобів. Інформуємо стосовно надання медичних послуг пацієнтам з онкологічними захворюваннями.

Заклади охорони здоров’я, які уклали договори з НСЗУ про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій за напрямом онкологія (хімієтерапевтичне, радіологічне лікування, лікування онкогематологічних захворювань), продовжують надавати послуги пацієнтам. Інформацію про режим роботи закладу та перелік послуг, які надає заклад, можна отримати телефоном у контактної особи закладу охорони здоров’я або у контакт-центрі НСЗУ за номером 16-77. Перелік лікарень та номерів для телефонного зв'язку доступний за посиланням: https://bit.ly/35LI080 

Через напад ворога та регулярні обстріли житлових районів деякі заклади не мають змоги надавати весь спектр необхідних послуг. Рекомендуємо пацієнтам, які потребують тривалого спеціалізованого лікування, звертатись за допомогою в заклади охорони здоров’я, що розташовані в регіонах, де не відбувається активних бойових дій.

Європейські країни висловили готовність безоплатно надати необхідну допомогу пацієнтам з онкологічними захворюваннями. Для отримання детальної інформації та практичних порад радимо звернутись до представників благодійних та громадських об’єднань «Inspiration family» та «Афіна. Жінки проти раку». Оперативну інформацію про роботу закладів охорони здоров’я та надання медичних послуг, яких потребують пацієнти з онкозахворюваннями, можна відстежувати на телеграм-каналах: https://t.me/onkosupportua та https://t.me/athenawomenagainstcancer

Стосовно запасів лікарських засобів. Міністерство, ДП «Медзакупівлі» та неурядові організації працюють над забезпеченням пацієнтів необхідними ліками: наявні на складах ліки буде оперативно розвезено в регіони, а інші необхідні медикаменти буде доставлено в Україну у вигляді гуманітарної допомоги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь